Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2011 - Anul XVI, nr. 132 (4730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asigurări

Tabără: Legumele produse în România sunt sigure pentru consumatori

Legumele produse în România sunt sigure pentru consumatori, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, recomandând românilor să spele toate fructele şi legumele înainte de consum, chiar dacă sunt ambalate.

"E.coli este o infecţie exterioară şi nu una în interiorul plantelor. Orice fruct trebuie spălat", a mai spus Tabără într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş Cheţan, a adăugat că, până în prezent, pe teritoriul României nu au fost depistate legume infestate.

Organizaţia de producători Hortifruct a propus Ministerului Agriculturii distribuţia gratuită a unei cantităţi de 3.500 tone de castraveţi către organizaţii şi fundaţii de caritate, penitenciare, şcoli, instituţii de educaţie publice şi tabere de vacanţă pentru copii, precum şi către spitale şi cămine de bătrâni.

"În acest scop, fiecare lot care va face obiectul distribuţiei va fi însoţit de buletine de analiză", a spus Tabără.

Preşedintele ANSVSA a mai arătat că analiza unui lot durează trei zile, iar astăzi vor fi emise primele buletine.

Totodată, ministrul Agriculturii a anunţat că astăzi, la orele 14.00, va avea loc la Luxemburg o întâlnire extraordinară a Consiliului de Miniştri ai Agriculturii din ţările UE, care va analiza problema bacteriei E.coli.

Comisia Europeană intenţionează să propună "compensaţii" financiare pentru a ajuta producătorii de legume şi fructe afectaţi de informaţiile privind sursa epidemiei de E.coli din Germania, informează AFP.

Ministerul Agriculturii va solicita Comisiei Europene soluţii pentru despăgubirea producătorilor români de castraveţi, ale căror pierderi din întreruperea exporturilor către Cehia şi Germania şi scăderea vânzărilor pe piaţa internă sunt estimate la 9 milioane euro în următoarele două luni.

Duminică, ministrul Agriculturii din landul Saxonia Inferioară, Gert Lindemann, a anunţat că seminţe germinate din Saxonia Inferioară ar putea fi la originea epidemiei legate de bacteria E.coli enterohemoragică în Europa, soldată cu 22 de morţi. Iniţial, fusese indicată ca posibilă sursă de infecţie castraveţi provenind din Spania.

Un număr de 12 state au anunţat cazuri de infectare cu bacteria E.coli enterohemoragică, cauzată de castraveţi contaminaţi.

 

Producătorii de castraveţi vor fi despăgubiţi cu până la 247.200 euro

Producătorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi cu până la 247.200 euro, la pierderi estimate la nouă milioane de euro până la 1 august, a precizat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Ajutorul financiar va fi de 4,6% din valoarea producţiei comercializate anul trecut, dar nu mai mult de o treime din cheltuielile făcute în perioada în care se estimează pierderi.

"Ajutorul financiar maxim care va fi acordat pentru măsura de retragere de pe piaţă a castraveţilor este de 247.200 euro, faţă de o pierdere estimată de nouă milioane euro", a spus Tabără într-o conferinţă de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără: Legumele produse în România sunt sigure pentru consumatori.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără: Legumele produse în România sunt sigure pentru consumatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei