Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 apr 2011 - Anul XVI, nr. 78 (4676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Români din Spania cer Guvernului de la Bucureşti acţiuni de promovare a imaginii României

Reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din Spania prezenţi la Conferinţa "Şanse Egale într-o Europă unită", organizată de Guvernul român la Valencia, au cerut autorităţilor de la Bucureşti acţiuni pentru promovarea imaginii României, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Este prima întâlnire a Guvernului şi Parlamentului cu reprezentanţii românilor din Spania, organizată la iniţiativa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Printre participanţi s-au numărat secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac, preşedintele Casei de Pensii, Domnica Pârcălabu, deputatul PDL William Brînză, reprezentanţi MAE şi ai ministerului Muncii şi Agenţiei Naţionale a Romilor.

"În primul rând, românii au cerut acţiuni pentru promovarea imaginii României si un suport mult mai mare pentru realizarea corespunzătoare a acestora, evident în beneficiul ţării noastre. Atunci când fac lucruri bune, talentul ni-l promovează alţii şi nu se aude nimic în România. Dar atunci când apar cazuri izolate, că un român a furat sau a cerşit şi aşa mai departe, atunci imaginea României lasă de dorit şi este afectată iar ei nu vor să fie comparaţi cu acele situaţii", a apreciat deputatul Wiliam Brânză, prezent la eveniment în calitate de preşedinte al nou-înfiinţatei Comisii pentru românii din Străinătate.

El a mai spus că a primit peste 70 de petiţii din partea românilor din Spania care au solicitat sprijin autorităţilor de la Bucureşti în rezolvarea mai multor probleme printre care cele legate de cardul de sănătate.

De asemenea, proiectul de lege privind votul prin corespondenţă a fost discutat. Potrivit deputatului PDL, cei aproximativ 70 de reprezentanţi ai asociaţiilor de români prezenţi la reuniune, au cerut să li se respecte dreptul de a-şi exprima opţiunea politică prin vot.

Deputatul Brânză a mulţumit şi autorităţilor spaniole pentru prezenţa la întâlnire, apreciind ca esenţial intensificarea dialogului politic bilateral. "Guvernul Boc este asemeni românilor din străinătate, vânat de presă doar pentru cancan-uri şi ignorat de fiecare dată când are un proiect bun. În ceea ce priveşte imaginea României în străinătate, aceasta este umbrită doar de acei conaţionali care persistă în evidenţierea aspectelor negative, dar nu trebuie să generalizăm", a concluzionat deputatul William Brânză după întrevederea cu românii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Români din Spania cer Guvernului de la Bucureşti acţiuni de promovare a imaginii României.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Români din Spania cer Guvernului de la Bucureşti acţiuni de promovare a imaginii României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei