Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tabără: Eu nu cred într-o criză alimentară de proporţii

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, ieri, la Blaj, că nu crede "într-o criză alimentară de proporţii", apreciind că România "nu poate fi trecută în cadrul riscurilor majore" decât în condiţiile în care "vor exista extrem de multe neglijenţe în decizii în acest sector".

"Eu nu cred într-o criză alimentară de proporţii şi cu atât mai mult România nu poate fi trecută în cadrul riscurilor majore, aşa cum au făcut-o anumite agenţii, decât în condiţiile în care vor exista extrem de multe neglijenţe în decizii pe un astfel de sector. Şi asupra acestui lucru avertizez", a spus Tabără, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Agriculturii a adăugat că tot ceea ce se întâmplă pe plan mondial a fost previzionat cu foarte mulţi ani în urmă şi este legat de evoluţia populaţiei şi cererea de alimente, dar şi de crearea unor industrii care au ca materie primă producţia agroalimentară.

Tabără a spus că nu trebuie neglijat nici faptul că la nivel mondial a crescut foarte mult cererea pentru producţia de bioenergie, dând ca exemplu SUA, unde aproape 40 la sută din producţia de porumb este destinată fabricării de bioalcool.

El a afirmat că nu trebuie uitate schimbările climatice, care sunt de asemenea previzionate de 40-50 de ani şi se simt şi în România, însă a precizat că nu crede "într-o criză alimentară de proporţii".

Valeriu Tabără a spus că "sistemul agricol trebuie scos din sistemul speculativ".

"Practic, sistemul agricol trebuie scos din sistemul speculativ pentru că, din păcate, şi în România şi la nivel mondial a apărut acest lucru şi mă bucur că, la summitul de la Berlin al celor 56 de miniştri ai agriculturii, s-au discutat câteva principii pe care vor trebui să le aplice marile companii şi acest mare domeniu al comerţului cu cereale: transparenţa în primul rând, regionalizarea, inclusiv cunoaşterea mai bună a rezervelor", a spus Tabără.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără: Eu nu cred într-o criză alimentară de proporţii.
 Vizualizări articol: 313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără: Eu nu cred într-o criză alimentară de proporţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei