Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zece persoane, între care şi un poliţist de frontieră, ridicate în urma unor descinderi la Moraviţa

Zece persoane suspectate de trafic de ţigări, între care şi un poliţist de frontieră, au fost ridicate şi duse la audieri, joi, în urma unor descinderi şi percheziţii domiciliare făcute în zona de frontieră Moraviţa, din judeţul Timiş, acţiunea fiind coordonată de DIICOT, afirmă surse judiciare.

Potrivit anchetatorilor, în urma descinderilor făcute la locuinţele mai multor persoane suspectate de trafic de ţigări au fost ridicate zece persoane, printre care şi un poliţist de frontieră.

De asemenea, conform surselor citate, în urma descinderilor au fost descoperite 20 de baxuri de ţigări (10.000 de pachete) de contrabandă.

Printre persoanele ridicate se află şi un fost poliţist de frontieră şi un cetăţean sârb, suspectat că este implicat şi în cazul vameşilor şi poliţiştilor reţinuţi în urmă cu câteva săptămâni în urma descinderilor de la Vama Moraviţa.

Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie fac cercetări cu privire la implicarea unor vameşi şi poliţişti de frontieră în fapte de corupţie, iar de la începutul lunii februarie au fost arestaţi 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava) şi alte 90 de persoane sunt încarcerate în cadrul anchetei privind punctele Naidăş (Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş). Ultima acţiune a avut loc la Vama Albiţa, în acest caz fiind cercetate 53 de persoane.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la vămile Moraviţa şi Foeni din cadrul IJPF Timiş, în contextul existenţei unui grup infracţional organizat, ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră împreună cu lucrători vamali au acţionat în vederea strângerii de sume de bani sub formă de mită, în schimbul nedenunţării şi neconstatării unor infracţiuni sau contravenţii comise de persoane care traficau ţigări sau alcool provenite din Serbia, la trecerea frontierei de stat a României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece persoane, între care şi un poliţist de frontieră, ridicate în urma unor descinderi la Moraviţa.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zece persoane, între care şi un poliţist de frontieră, ridicate în urma unor descinderi la Moraviţa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei