Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 ian 2011 - Anul XVI, nr. 5 (4603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenţiile judeţene de prestaţii sociale ar putea face toate plăţile, inclusiv indemnizaţia de şomaj

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează ca, în cel mai scurt timp, să direcţioneze spre agenţiile judeţene de prestaţii sociale tot ceea ce ţine de plata drepturilor sociale din ministerul pe care îl conduce, inclusiv indemnizaţia de şomaj.

Ioan Botiş a spus, la Bistriţa, că eliminarea cărţilor de muncă reprezintă şansa ministerul Muncii de a îmbunătăţi calitatea serviciilor pe care le oferă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eliminarea cărţilor de muncă este un proces ireversibil în Ministerul Muncii, acela de a informatiza, în totalitate, şi de a oferi şansa acestui minister de a îmbunătăţi calitatea serviciilor pe care le oferim. Avem la ora actuală un program de informatizare care se va derula pe parcursul anului 2011 şi, la finalul acestui program, cred că pot spune că vom avea o reducere cu cel puţin 30 la sută a birocraţiei în sistemul Ministerului Muncii. Acesta este obiectivul nostru pentru 2011", a spus Botiş.

Întrebat dacă acest lucru va duce la disponibilizări în ministerul pe care îl conduce, Botiş a declarat că se va face doar un transfer de personal de la Inspecţia Muncii la agenţiile judeţene de prestaţii sociale.

"Am să întăresc agenţiile judeţene de prestaţii sociale. Începând de luni, fiecare agenţie are prin transfer trei oameni de la Inspecţiile Muncii. Practic, oamenii care lucrau pe cărţile de muncă au fost transferaţi la AJPS şi intenţionez ca, în perioada următoare, să duc absolut toate plăţile către aceste agenţii de prestaţii sociale, inclusiv indemnizaţia de şomaj. Lucrăm la un astfel de proiect, astfel încât ceea ce înseamnă ANAF pentru Ministerul de Finanţe, să însemne AJPS-urile pentru Ministerul Muncii. Toate plăţile se vor face prin aceste AJPS-uri şi am intenţia de a sprijini foarte mult dezvoltarea informatică a acestor agenţii de prestaţii sociale şi de personal în măsura în care trebuie să acoperim toate aceste plăţi şi tipuri de plăţi", a spus el.

Ministrul a adăugat că nu este nevoie, în prezent, să se facă dotări pentru informatizarea acestor instituţii întrucât ele sunt informatizate "satisfăcător spre mediu".

"La ora actuală, Casa de Pensii, Inspecţia Muncii şi AJOFM-urile şi AJPS-urile sunt informatizate. Au un grad de informatizare satisfăcător spre mediu. Trebuie să găsim doar acea cupolă informatică şi să unificăm toate sistemele informatice astfel încât să avem interconectare", a spus Botiş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţiile judeţene de prestaţii sociale ar putea face toate plăţile, inclusiv indemnizaţia de şomaj.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agenţiile judeţene de prestaţii sociale ar putea face toate plăţile, inclusiv indemnizaţia de şomaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei