Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 nov 2010 - Anul XV, nr. 280 (4571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liderii sindicali ai poliţiştilor au decis înfiinţarea unei federaţii a sindicatelor poliţiştilor

Liderii sindicali ai agenţilor de Poliţie din ţară au decis, la Cluj-Napoca, înfiinţarea Federaţiei Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor din România "Alexandru Ioan Cuza", care va reprezenta aproape 10.000 de persoane, pentru rezolvarea unor probleme cu care se confruntă poliţiştii.

Liderii sindicali ai agenţilor de Poliţie din ţară au avut, vineri, o întâlnire la Cluj-Napoca, în cadrul căreia s-au discutat problemele cu care aceştia se confruntă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Biroului Teritorial Cluj al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Constantin Mandache, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că un post de Poliţie din localitatea clujeană Viişoara a primit un sistem informatic în valoare de câteva mii de euro, care a fost ţinut sub lacăt timp de câteva săptămâni deoarece postul nu avea electricitate.

"Situaţia de acolo a fost, într-un final, rezolvată. Postul a fost dotat prin programul Schengen cu un sistem informatic costisitor, care permite conectarea la bazele de date internaţionale. Doar că sistemul nu a putut fi folosit deloc, pentru că postul nu mai avea curent. A fost legat la siguranţa unei biserici din apropiere, dar odată cu venirea crizei au făcut şi cei de acolo economie şi au tăiat curentul", a explicat Mandache.

Situaţia s-a rezolvat după ce şefii Poliţiei clujene au intervenit pe lângă reprezentanţii bisericii.

"Dar şi acum postul este legat tot la «Dumnezeu». Situaţia aceasta este doar una dintre zecile cu care se confruntă zilnic poliţiştii clujeni. În judeţul Cluj, există 17 posturi de Poliţie care nu au maşini de Poliţie. Încă nu mi s-au adus la cunoştinţă cazuri în care poliţiştii să nu poată interveni deloc la o infracţiune, dar vă daţi seama cum pot să ajungă fără o maşină", a explicat Constantin Mandache.

Preşedintele SNAP, Iulian Surugiu, a spus că şi acolo unde sunt maşini de Poliţie există probleme, de multe ori agenţii de Poliţie ajungând să plătească din propriul buzunar la benzinărie.

"Sunt probleme chiar şi cu rovignetele. Tot timpul politiştii trebuiau să cumpere din proprii bani aceste rovignete. Noi am cerut şi am obţinut până la urmă acordul ca aceştia să nu plătească rovigneta", a explicat Iulian Surugiu, preşedintele SNAP.

La rândul său, liderul SNAP Satu Mare, Cosmin Andreica, a declarat că multe dintre proiectele-pilot ale ministerului au intrat în impas chiar din cauza problemelor legate de lipsa benzinei.

"De exemplu, proiectul-pilot privind unificarea mai multor posturi de Poliţie. Există, de exemplu, posturi unde e angajat doar câte un agent de Poliţie care lucrează non-stop. De şase luni am propus un proiect prin care să unificăm trei astfel de posturi şi să facem schimburi. Dar nu am mai putut să îl continuăm din cauză că nu mai este benzină pentru ca agenţii să patruleze dintr-un sat în altul", a spus Andreica.

Pentru a rezolva toate aceste situaţii, liderii sindicali ai agenţilor de Poliţie au hotărât, la întâlnire, înfiinţarea Federaţiei Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor din România "Alexandru Ioan Cuza".

"Până acum, majoritatea organizaţiilor sindicale sunt conduse de şefi. Nu se poate ca şeful să fie şef, în calitate de manager şi lider al organizaţiei care îl apără pe subordonat. Trebuie să se schimbe în primul rând mentalitatea oamenilor din conducere. Zilele trecute, de exemplu, am asistat la un spectacol prost al Ministerului de Interne care a pus într-o lumină şi mai proastă Poliţia Română. Şefii trebuie să vadă în noi un prieten, dar şi un duşman atunci când încalcă drepturile angajaţilor", a declarat Surugiu.

Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România "Alexandru Ioan Cuza" va reprezenta aproape 10.000 de agenţi de Poliţie la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii sindicali ai poliţiştilor au decis înfiinţarea unei federaţii a sindicatelor poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderii sindicali ai poliţiştilor au decis înfiinţarea unei federaţii a sindicatelor poliţiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei