Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2010 - Anul XV, nr. 217 (4508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

INS: Numărul bugetarilor a scăzut în iunie cu 6.200 de persoane şi a continuat să se reducă în iulie

Numărul salariaţilor din sectorul bugetar a consemnat de la începutul anului trecut până în prezent scăderi constante la finele fiecărei luni din toate trimestrele, cea mai mare reducere, de 6.200 persoane, fiind raportată în iunie, iar tendinţa a continuat şi în iulie, potrivit INS.

O scădere apropiată a mai fost raportată în iunie anul trecut, când numărul angajaţilor la stat a scăzut faţă de mai cu 6.000 persoane, se arată într-o prezentare a Institutului Naţional de Statistică (INS).

În luna iulie, tendinţa de scădere a continuat, numărul bugetarilor fiind mai mic cu 2.600 persoane în sănătate, cu 2.400 în învăţământ şi cu 1.200 în administraţia publică.

Potrivit scrisorii de intenţie către FMI, obţinută de MEDIAFAX, Guvernul îşi menţine angajamentul de a concedia 74.000 bugetari până la sfârşitul anului, după ce a disponibilizat deja 27.000 salariaţi, să renunţe la minimum 15.000 angajaţi în 2011, să menţină îngheţate pensiile şi să elimine al 13-lea salariu, primele de vacanţă şi subvenţiile de încălzire.

Potrivit INS, câştigul salarial mediu net în sectorul bugetar a fost caracterizat, în principal, de scăderi de la o lună la alta, excepţie făcând lunile în care, potrivit legislaţiei naţionale, s-au acordat premii anuale şi ocazionale.

În luna iulie, câştigul salarial mediu net în sectorul bugetar a scăzut faţă de luna precedentă cu 22,6% în învăţământ, cu 19,8% în sănătate şi asistenţă socială, cu 14,4% în administraţie publică, ca urmare a aplicării legii prin care salariile tuturor angajaţilor la stat au fost diminuate de la 1 iulie cu 25%.

Remuneraţiile bugetarilor nu au scăzut cu 25% întrucât pentru posturile salarizate la nivelul salariului minim brut pe ţară sau cu puţin peste, reducerea drepturilor salariale a fost mai mică de 25%, în iulie au fost acordate drepturi salariale pentru perioadele anterioare şi stimulente, dar şi pentru că au fost efectuate plăţi restante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului INS: Numărul bugetarilor a scăzut în iunie cu 6.200 de persoane şi a continuat să se reducă în iulie.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
INS: Numărul bugetarilor a scăzut în iunie cu 6.200 de persoane şi a continuat să se reducă în iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei