Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2010 - Anul XV, nr. 217 (4508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facilitate

Contribuabilii suceveni îşi pot depune declaraţiile fiscale pe internet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contribuabilii suceveni îşi pot depune declaraţiile fiscale folosind internetul, evitând astfel deplasările la ghişeele administraţiilor fiscale. Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a explicat că această metodă nu este nouă, fiind utilizată din anul 2008, însă doar 1% dintre declaraţii sunt depuse prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Astfel, din totalul de 45.598 de declaraţii cu termenul de depunere 25 iulie 2010, 332 au fost depuse folosind metoda ghişeelor virtuale, iar pentru termenul de depunere 25 august 2010, 222 de declaraţii au fost depuse electronic din totalul de 21.168 de declaraţii prelucrate la DGFP Suceava. De precizat că în situaţia în care declaraţiile se depun pe internet, semnarea acestora se realizează prin utilizarea certificatului digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică.

Petrică Ropotă a spus că această metodă de depunere prezintă avantaje pentru ambele părţi, contribuabili şi administraţie,  şi are rezultate bune ale aplicării ei în practică, în special în ce priveşte securitatea datelor. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a luat măsuri pentru aplicarea acestei metode pe scară largă, prin proiectul de Ordin privind depunerea declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă de către contribuabilii mari şi mijlocii (afişat pe pagina ANAF la capitolul Transparenţă decizională).

 

De la 1 octombrie 2010, contribuabilii mari şi mijlocii ar trebui să depună declaraţiile numai în format electronic

Potrivit acestui proiect, începând cu data de 1 octombrie 2010, contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii, precum şi sediile secundare ale acestora au obligaţia depunerii declaraţiilor prin intermediul Sistemului Electronic Naţional, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Şeful DGFP Suceava a mai declarat că în situaţia aprobării acestui ordin, cei 965 de contribuabili înregistraţi la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii a judeţului Suceava vor avea obligaţia de a depune declaraţiile electronic, fără a se deplasa la sediul administraţiei, pentru ceilalţi contribuabili depunerea electronică rămânând încă ca o metodă opţională alternativă.

„Aceste modificări vin în sprijinul contribuabilului, reprezentând în acelaşi timp încă o etapă în eficientizarea sistemului fiscal”, a declarat Ropotă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contribuabilii suceveni îşi pot depune declaraţiile fiscale pe internet.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Contribuabilii suceveni îşi pot depune declaraţiile fiscale pe internet5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei