Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iul 2010 - Anul XV, nr. 177 (4468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romii care comit infracţiuni vor fi amprentaţi pentru a nu putea reveni în Franţa

Romii aflaţi în situaţie ilegală vor fi împiedicaţi să revină în Franţa prin prelevarea amprentelor digitale în momentul expulzării lor în România sau Bulgaria, a declarat joi ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, într-un interviu pentru postul de radio RTL, publicat în pagina electronică.

Întrebat dacă romii repatriaţi în România şi Bulgaria nu vor putea reveni în Franţa, având în vedere că sunt cetăţeni ai Uniunii Europene, ministrul a răspuns că, într-adevăr, după primirea unui ajutor de repatriere voluntară, de circa 300 de euro, în multe cazuri romii revin.

"Astfel, am decis, în realitate, să reactivăm un fişier, care este deja validat de C.N.I.L (autoritatea franceză pentru protecţia datelor personale-n.r.) şi care, graţie amprentelor digitale, va permite împiedicarea acestor reveniri (...). Altfel spus, când un rom va fi repatriat, va exista - dacă se află în situaţie ilegală sau dacă tulbură ordinea publică şi aşa mai departe - o prelevare de amprente digitale", a afirmat Hortefeux.

"Astfel, aceste reveniri nu vor mai fi posibile. Nu va mai exista posibilitatea de a frauda. Şi acesta este, natural, obiectivul oricărui stat, al oricărei puteri publice, să lupte împotriva fraudei", a precizat el.

Referindu-se la taberele ilegale ale romilor, ministrul a menţionat că vor fi desfiinţate câte două pe săptămână în provincie, adăugând că cele mai afectate regiuni sunt Seine-Saint-Denis, Essonne, Val-d'Oise, dar şi Paris.

Ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, a promis miercuri, în urma unei reuniuni la Palatul Elysee, că romii care comit delicte vor fi repatriaţi "aproape imediat" spre România şi Bulgaria.

Hortefeux a adăugat că jumătate dintre taberele ilegale de romi şi nomazi din Franţa vor fi desfiinţate în termen de trei luni. Ministrul a estimat la 300 numărul taberelor din ţară, care sunt adesea cartiere mărginaşe şi dintre care unele sunt, potrivit Guvernului, "surse de trafic ilicit, de exploatare a copiilor în scopul cerşetoriei, prostituţiei sau delincvenţei".

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a convocat pentru miercuri o reuniune specială controversată la Palatul Elysee, pentru a examina "problemele puse de comportamentul unora" dintre romi şi nomazi, după violenţele petrecute în urmă cu circa zece zile într-o localitate din centrul Franţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romii care comit infracţiuni vor fi amprentaţi pentru a nu putea reveni în Franţa.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Romii care comit infracţiuni vor fi amprentaţi pentru a nu putea reveni în Franţa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei