Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2010 - Anul XV, nr. 149 (4440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O nouă avertizare de ploi şi inundaţii va fi emisă luni la ora 9.00 pentru nord-estul ţării

O nouă avertizare de ploi şi inundaţii va fi emisă luni dimineaţa, la ora 9.00, pentru judeţe din nord-estul ţării, atenţionări care vor fi actualizate pe parcursul a trei zile, a declarat, duminică, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

El a arătat că judeţele care, în următoarele trei zile, trebuie să acorde o atenţie deosebită cantităţilor de precipitaţii sunt Maramureş, Suceava, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Neamţa, Iaşi, Covasna, Vrancea, Galaţi, Vaslui şi Bacău.

"În această seară vom emite o atenţionare începând de mâine (luni-n.r.) de la ora 9.00, până marţi. Cantităţi de precipitaţii sunt de 20-40 litri/metru pătrat care, dacă suprafaţa solului ar fi uscată, nu ar crea nicio problemă, dar având în vedere că întreaga cantitate de apă se scurge, în aceste trei zile vom emite şi vom actualiza pentru această regiune o atenţionare pentru zonele în care se depăşesc 20-20 litri/metru pătrat. De joi încolo această regiune va scăpa de ploi", a spus directorul ANM, într-o videoconferinţă susţinută, duminică, cu prefecţii.

Directorul Institutului Naţional de Hidrologie (INH), Petre Stanciu. a arătat că este instituit cod roşu pe Oltul superior, pe râul Negru şi pe Homoroade, şi că urmează în câteva ore să fie instituit cod roşu şi pe Prut, sectorul Doroftiana-Rădăuţi Prut.

"Vine al doilea val de viitură, mai mare decât cel anterior. Avem cod de inundaţii pe sectoare restrânse de râu, ca Târnava Mare. Pe restul râurilor, pe Siret şi Trotuş, nivelurile sunt la cotele de atenţie, iar până luni pot să intre deja în cotele normale", a spus Stanciu.

Potrivit acestuia, Dunărea înregistrează un debit de 12.900 metricubi/secundă, iar luni şi marţi va atinge un maxim 13-13.200 metricubi/secundă.

"Vor fi probleme mai deosebite în zona Brăila, Galaţi şi către Deltă, pentru că prognoza indică debite de peste 16.000 metri cubi/secundă la Galaţi şi sectorul aval de Galaţi", a adăugat directorul INH.

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râurile Olt, Prut, Crasna şi Negru şi pe afluenţii acestora din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Botoşani şi Satu Mare, alte 21 de judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Potrivit avertizării emise de hidrologi, începând de sâmbătă, ora 16.00 până duminică la aceeaşi oră, pe râurile din bazinele hidrografice Iza, Vişeu, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Bega Veche, Mureş, Olt, Prahova, Buzău, Siret, Bahlui, Elan, Bârlad, Trotuş, Şuşiţa, Zăbrăuţi, Geru, Suhu, Chineja, Horincea, Putna, Râmnicu Sărat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efect de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie şi atenţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă avertizare de ploi şi inundaţii va fi emisă luni la ora 9.00 pentru nord-estul ţării.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă avertizare de ploi şi inundaţii va fi emisă luni la ora 9.00 pentru nord-estul ţării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei