Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2010 - Anul XV, nr. 149 (4440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cod roşu de inundaţii pe Prut, în judeţul Botoşani şi pe râul Negru, în Covasna, până marţi

Hidrologii au instituit cod roşu de inundaţii pe Prut, în judeţul Botoşani, şi pe râul Negru, în Covasna, care a intrat în vigoare duminică, la ora 16.00 şi este valabil până marţi după-amiază.

Potrivit noii avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), începând de duminică, ora 16.00 şi până marţi, la aceeaşi oră, se instituie cod roşu de inundaţii pe râul Prut, pe sectorul Oroftiana, în amonte de acumularea Stânca Costeşti, în judeţul Botoşani şi pe râul Negru, pe sectorul Reci, la confluenţa cu Olt, în Covasna.

De asemenea, tot până marţi la ora 16.00 a fost instituit cod portocaliu de inundaţii pe râurile Siret şi Suceava, în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, şi Vrancea, precum şi pe Târnava Mică şi Târnava Mare, pe sectorul Sighişoara - Blaj, în judeţele Sibiu, Mureş şi Alba.

Hidrologii au menţinut codul portocaliu pe Oltul superior şi mijlociu, în sectorul Tomeşti-Sebeş Olt şi pe afluenţii acestuia din judeţele Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu.

De asemenea, a fost instituit cod galben de inundaţii pe râul Târnava Mare, în judeţele Harghita şi Mureş, pe Târnava şi pe Mureş, în judeţul Alba, pe Cibin şi pe râul Olt, în judeţele Sibiu, Vâlcea şi Olt.

Avertizarea cod galben a fost menţinută pe râurile Crasna, Bega Veche, Prahova, Buzău, Putna, Râmnicu Sărat, Trotuş, Bistriţa, Moldova, Bârlad, pe Prut şi pe afluenţii acestuia, aferente judeţelor Sălaj, Satu Mare, Timiş, Prahova, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Iaşi şi Botoşani.

Directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Petre Stanciu, a anunţat, duminică, în videoconferinţa de la Guvern cu prefecţii, că este instituit cod roşu pe Oltul superior, pe râul Negru şi pe Homorod, şi că urmează în câteva ore să fie instituit cod roşu şi pe Prut, pe sectorul Oroftiana-Rădăuţi Prut.

"Vine al doilea val de viitură, mai mare decât cel anterior. Avem cod de inundaţii pe sectoare restrânse de râu, ca Târnava Mare. Pe restul râurilor, pe Siret şi Trotuş, nivelurile sunt la cotele de atenţie, iar până luni pot să intre deja în cotele normale", a spus Stanciu.

Potrivit acestuia, Dunărea înregistrează un debit de 12.900 de metri cubi pe secundă, iar luni şi marţi va atinge un maxim de 13.200 de metri cubi pe secundă.

"Vor fi probleme mai deosebite în zona Brăila, Galaţi şi către Deltă, pentru că prognoza indică debite de peste 16.000 de metri cubi pe secundă la Galaţi şi sectorul aval de Galaţi", a adăugat directorul INHGA.

Avertizarea cod galben de ploi emisă pentru 18 judeţe din jumătatea de nord a ţării a fost ridicată duminică dimineaţă.

O nouă avertizare de ploi şi inundaţii va fi emisă luni dimineaţa, la ora 9.00, pentru judeţe din nord-estul ţării, atenţionări care vor fi actualizate pe parcursul a trei zile, a declarat, duminică, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

El a arătat că judeţele care, în următoarele trei zile, trebuie să acorde o atenţie deosebită cantităţilor de precipitaţii sunt Maramureş, Suceava, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Neamţ, Iaşi, Covasna, Vrancea, Galaţi, Vaslui şi Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cod roşu de inundaţii pe Prut, în judeţul Botoşani şi pe râul Negru, în Covasna, până marţi.
 Vizualizări articol: 313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cod roşu de inundaţii pe Prut, în judeţul Botoşani şi pe râul Negru, în Covasna, până marţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei