Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2010 - Anul XV, nr. 149 (4440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Brontozaurii pe patru roţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câtă mârlănie arţăgoasă poartă pe roţi cei mai mulţi şoferi de tiruri din ţara românească, am avut ocazia să reconstat pe pielea mea, pe şoseaua care leagă Bacăul de Bucale; o şosea cu două benzi pe fiecare sens, gândită astfel încât să încapă în bună pace toată lumea din vehicule: şi vitezomanul, şi prudentul, şi ăla turmentatul de ţâşniturile adrenalinei, şi celălalt, care vrea să ajungă în bună stare la destinaţie. Dar eforturile celor care au gândit patru benzi au fost zadarnice: în pofida bunelor intenţii, se circulă după regula pumnului.

Căci tirurile încalecă ambele benzi, astfel că tu, cu mica ta maşină, dacă vrei să le depăşeşti, eşti silit să intri pe contrasens, tremurând cu mîinile pe volan, ca să nu ajungi vedetă la ştirile alea coborâte în bernă, care încep cu „şi azi a fost o zi neagră pe şoselele patriei”. În zadar le faci semne din faruri sau claxon ca să se tragă mai pe dreapta, brontozaurii pe roţi merg cu precizie de matematician tot „pe centru, ca bogăii”, cum se zice în Ardeal.

Dar mersul pe centru, ca bogăii, nu-i singura exprimare a modului sinistru de a glumi al şoferilor de tiruri. Ca şi cum n-ar turna destul pericol în trafic, tirurile se grupează în mers câte patru-cinci şi o ţin tot aşa, în cârd, ca raţele când se întorc de la baltă, după ce au mâncat mult peşte. Astfel că, dacă vrei să treci mai departe, nu le poţi depăşi unul câte unul, ci eşti silit să întreci tot cârdul de camioane, ceea ce presupune să pătrunzi şi mai adânc pe contrasens, preţ de câteva sute bune de metri.

Şi asta tot nu e tot. Căci, chiar dacă ai reuşit să treci de cârdul lor, la prima localitate, unde tu reduci viteza conform legii, tirurile accelerează din nou, căutând să îţi ia din nou faţa. Puţin le pasă că încalecă viteza legală - având probabil nişte prietenii mânjite cu poliţia rutieră - ele te întrec din nou, silindu-te astfel să reiei cu prima ocazia aventura de a-i depăşi.

Desigur, datorită dimensiunilor considerabile, tirurile nu riscă nimic prin comportamentul lor. În cazul unor coliziuni, riscul cade doar asupra autoturismelor. Iar când se întâmplă accidente, probabil că şoferii de tiruri râd de se strică.

Orice mi-ar spune patrioţii ăştia de un leu legătura, înapoierea neamului nostru se vede foarte bine în modul de a circula pe drumurile patriei. Ce s-o mai lungim ?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brontozaurii pe patru roţi.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Brontozaurii pe patru roţi4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei