Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2010 - Anul XV, nr. 149 (4440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control

Poliţiştii, la „vânătoare” în trafic după maşinile camuflate cu folii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune de control în trafic a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, care a vizat depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto ce au aplicate ilegal tratamente chimice sau folii pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, a dus, în doar câteva ore, la aplicarea a 35 de sancţiuni contravenţionale. 

Controlul în trafic s-a desfăşurat vinerea trecută, între orele 15.00 şi 21.00, oamenii legii de la „Circulaţie” acţionând la nivelul întregului judeţ.

După cum a precizat inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, din totalul de 35 de amenzi, zece au vizat exclusiv maşini care aveau aplicate folii neomologate, conform actualelor prevederi ale Codului Rutier şoferii fiind amendaţi şi lăsaţi fără certificate de înmatriculare, pe care şi le vor putea recupera numai după ce vor intra în legalitate.

Conform actualelor prevederi legale, foliile de pe geamurile maşinilor trebuie să fie omologate şi certificate de o autoritate componentă în acest sens, legea permiţând folosirea acestora doar până la un anumit grad de transparenţă. De exemplu, în cazul geamurilor laterale faţă, nu se permite decât o minimă obturare a transparenţei, care să permită observarea conducătorului auto din exterior.

Inspectorul principal Panţiru a mai precizat că în cadrul acţiunii au fost aplicate amenzi şi pentru alte categorii de abateri în trafic, totodată verificările ducând şi la depistarea unei şoferiţe din Siret, Narcisa T., de 24 de ani, care transporta în maşină 108 pachete de ţigări fără timbru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii, la „vânătoare” în trafic după maşinile camuflate cu folii.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Poliţiştii, la „vânătoare” în trafic după maşinile camuflate cu folii3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..... trimis de
(28 iun 2010, 11:50:38
sunt vizate si masinile politistilor din suceava? ca majoritatea au si ei folii.......
2.   Asa e! trimis de
(28 iun 2010, 12:13:57
poate cu ocazia asta isi va da folia si MAFTEI!
ca prea isi face de cap!!!!
3.   Asa e !!! trimis de
(28 iun 2010, 12:22:35
organul de melitzie care este militist, tre' sa sa'si faca datoria sa traiti...:-j sunt atatea probleme in tara asta pe ei ii intereseaza foliile de pe geamurile masinilor....rahat de tara...dati'le voi militienii intai jos, si dupa aia mai vb... sanatate si drumuri bune...
4.   :)) trimis de
(28 iun 2010, 12:45:52
bai fratilor, interesant tare ce spuneti voi aici. sa inteleg ca sunt politisti care au asa ceva pe geamuri, iar ei ies la vanatoare pentru asa ceva ? va propun sa faceti ceva poze ca vreau si ceva palpabil. este o sectiune pe acest ziar: "coltul de rusine", postati va rog acolo si faceti mentiunea necesara. ah, ce-as vrea sa-i dovedim pe cei care aplica legea doar cand li se cere.
5.   Au fost dovezi trimis de
(28 iun 2010, 13:08:21
acum ceva timp in urma Monitorul a facut un articol despre politistii care aveau folii pe geamuri, si au fost si fotografii, deci ...ce sa zic ...ei nu trebuie sa-si faca norma de amenzi? tre sa traiasca si ei...
5.1  RE: Au fost dovezi trimis de
(28 iun 2010, 13:26:40
pai bine frate, dar nu se poate face nimic ? cumva ma simt luat la misto. vreau sa se termine cu prosteala asta. intai curatenie in gradina lor si apoi vii si faci si la mine, ca doar de aia te platesc. chiar nu putem face nimic ? m-am saturat doar sa constatam, vreau sa si facem ceva concret. are cineva vreo idee ? dar fara ironii, genul: sa emigram.
6.   Intim trimis de
(28 iun 2010, 15:26:11
De ce sa dea jos politistul jos folia de pe geamul masinii sale ????...PERICOL FRATE SA VADA PROSTIMEA DIN STRADA C�ND PRIMESTE DREPTUL...!!!!
7.   Un fel de abuz trimis de
(28 iun 2010, 16:35:17
In acest caz pot fi amendati acei soferi care prin aplicarea de folii,impiedica buna vizibilitate la volan si pot provoca evenimente in trafic.
Concret,nu pot fi montate folii decit pe geamurile laterale din spate si pe luneta,conditia fiind existenta oglinzilor retrovizoare exterioare.In lipsa lor,montarea foliei pe luneta este strict interzisa.Deasemenea este interzisa montarea de folie pe parbriz si laterale fata care diminueaza vizibilitatea cu mai mult de 30%.
Daca ati fost amendati,contestati amenda la instanta apoi luati de la RAR o dovada ca masina putea cicula in conditiile respective,amenda va fi anulata,iar apoi,pe baza hotaririi instantei de anulare a amenzii si a dovezii rar,puteti actiona in justitie pe noncircumvolutionistul care va amendat,pentru abuz in serviciu contra intereselor personale.Puteti cere si despagubiri.
Va urez bafta.
8.   Observator trimis de
(28 iun 2010, 19:57:20
trebuie fotografiate masinile politistilor cu nr. de inmatriculare vizibil
9.   Intrebare trimis de
(29 iun 2010, 10:59:56
Spuneti-mi si mie de ce e necesar sa va lipiti folii intunecate pe masini de ,,smecheri"?
Eu cred ca e mai necesara siguranta circulatie voastre de cat smecheriile, la fel si cu vorbitul la telefon, puneti-va dispozitive electronice care va scapa de a tine telefonul la ureche, dar de! cum poti fi ,,cocalar" daca nu tii cu o mana telefonul si cu cealanta
o scoti pe geam ca sa te vada lumea ce

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei