Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2010 - Anul XV, nr. 149 (4440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Cârlibaba

Braconieri cu maşină de teren şi proiector, prinşi după o urmărire în noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei indivizi din Bistriţa-Năsăud, veniţi la braconaj în zona Cârlibaba cu o maşină de teren şi un proiector de ultimă generaţie, au fost prinşi de poliţie după o urmărire în noapte, în maşina acestora găsindu-se un iepure care tocmai fusese împuşcat.

În noaptea de joi spre vineri a săptămânii trecute, la ora 23.30, oamenii legii de la Postul de Poliţie Cârlibaba au fost sesizaţi telefonic că pe drumul forestier Tătarca, în localitate, se deplasează o maşină de teren, din care se luminează versanţii cu un proiector, mod de operare specific braconierilor.

Poliţiştii din comună şi-au sesizat colegii de la Vatra Dornei şi în scurt timp o echipă operativă s-a deplasat în zona în care au fost semnalaţi braconierii. După miezul nopţii, poliţiştii au reuşit să dea de urma acesteia, şoferul fiind somat să oprească. În maşină, un Mitsubishi înmatriculat în Anglia, poliţiştii au găsit trei bărbaţi, după un control în interior fiind identificate şi probe care îi încriminează pe aceştia. Oamenii legii au găsit un sac din plastic în care se afla un iepure de câmp cu multiple plăgi prin împuşcare, o lampă tip proiector de culoare neagră, după bancheta din spate găsindu-se şi o armă de vânătoare.

 

Arma şi zece cartuşe, pregătite pentru vânătoare

Pe parcursul cercetărilor care au urmat la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei inclusiv în cursul zilei de vineri, poliţiştii au stabilit că maşina era condusă de un anume Zaharie Cotu, în vârstă de 37 de ani, din comuna Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud, iar în autoturism se mai aflau Adrian Varga, de 27 de ani, şi Ion Ometiţă, de 61 de ani, din comunele bistriţene Zagra, respectiv Maieru.

S-a mai stabilit că arma îi aparţinea lui Adrian Varga, tânărul de 27 de ani, acesta prezentând permisul de armă, precum şi permis de vânătoare şi carnet de membru vânător la o asociaţie de profil din Bistriţa-Năsăud. Acelaşi individ mai avea asupra sa şi zece cartuşe de vânătoare, acestea şi arma urmând a fi expertizate balistic.

Conform procedurilor în astfel de cazuri, maşina folosită de cei trei a fost imobilizată la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dormei, în vederea continuării cercetărilor, de asemenea tânărului de 27 de ani fiindu-i ridicată arma, permisul de vânătoare şi cartuşele. 

Este de aşteptat ca expertiza balistică să confirme faptul că animalul găsit în maşină a fost împuşcat cu arma tânărului de 27 de ani.

 

Braconieri din noua generaţie, cu arme sofisticate şi maşini de teren 

Prezenţa braconierilor în pădurile din judeţ a mai fost semnalată cu precădere pe Valea Bistriţei, de obicei aceştia fiind veniţi din Borşa - Maramureş ori din Bistriţa.

Încă de la finele anului 2008, Nicolaie Goicea, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pecarilor Sportivi Suceava, avertiza că în judeţ îşi fac simţită prezenţa braconieri de cu totul alt tip decât cei din urmă cu câţiva ani. El arăta că este vorba în general de oameni tineri care vin la braconat cu maşini de teren, proiectoare care bat la distanţe foarte mari şi care se folosesc de staţii de emisie performante şi alte mijloace tehnice care îi ajută să se organizeze bine şi să fie extrem de greu de prins.

El mai sublinia că de regulă aceştia au arme înregistrate legal, însă nu sunt dispuşi să respecte nici o regulă a vânătorii, braconajul fiind mai mult o distracţie.

În general, braconierii sunt interesaţi de vânatul mare, căprioare, cerbi, ciute şi mistreţi, însă nu ratează nici alte prăzi mai mici ieşite în cale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braconieri cu maşină de teren şi proiector, prinşi după o urmărire în noapte.
 Vizualizări articol: 1800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Braconieri cu maşină de teren şi proiector, prinşi după o urmărire în noapte1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(29 iun 2010, 11:03:13
Li s-a confiscat masina si armele?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei