Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mai 2010 - Anul XV, nr. 100 (4391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procesul de acreditare a spitalelor, simulat în patru unităţi medicale

Spitalele vor intra în procedura de acreditare prin înscriere la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, procesul urmând să fie mai întâi simulat în patru unităţi medicale, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Proiectul de ordin pentru aprobarea Procedurilor, standardelor şi metodologiei de acreditare a spitalelor prevede că procesul de acreditare presupune mai multe etape, prima fiind simularea unui proces de acreditare la nivelul a patru spitale pilot.

În proiect sunt propuse patru instituţii în care ar urma să fie făcută simulare: Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu", Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila" şi Spitalul comunal Călineşti, judeţul Argeş.

Spitalele vor intra în procedura de acreditare prin înscriere la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, în urma înscrierii obţinând dosarul cu informaţii şi materiale referitoare la procesul de acreditare şi vizita de evaluare.

Procedura de acreditare propriu-zisă se va face în conformitate cu planul anual de acreditare a spitalelor stabilit de către Comisia Naţională şi, după trimiterea fişei de autoevaluare a unităţii medicale către Comisie, vor începe vizitele de evaluare în vederea acreditării.

Proiectul de ordin mai prevede că pentru fiecare spital va fi numită o comisie de evaluare, componenţa acesteia şi perioada desfăşurării vizitei urmând să fie comunicate spitalelor.

Comisia de evaluare analizează raportul de autoevaluare, stabileşte obiectivele şi detaliile vizitei şi le comunică în scris spitalului şi Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor prin Corpul de evaluatori.

Membrii comisiei vor solicita, în scris, clarificări cu privire la neconcordanţele cu diferitele standarde sau criterii, spitalul fiind obligat să le transmită într-o anumită perioadă de timp.

După redactare, proiectul de raport de evaluare se va transmite spitalului, care poate formula obiecţiuni în scris înainte să fie înaintat Unităţii de analiză şi acreditare din cadrul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.

În vederea acreditării vor fi utilizate mai multe metode, precum evaluarea internă, evaluarea externă, metoda traseului pacientului sau seturi specifice de standarde de evaluare pe grade de complexitate.

Spitalul care va intra în procedura de acreditare va avea obligaţia să asigure nişte condiţii minime pentru membrii comisiei, precum sală de lucru pusă la dispoziţie în exclusivitate pe toată durata vizitei, dotarea minimală a sălii sau condiţii pentru întâlniri cu diferitele grupuri de personal ale instituţiei.

Proiectul a fost elaborat de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor şi va fi în dezbatere publică până în 30 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesul de acreditare a spitalelor, simulat în patru unităţi medicale.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procesul de acreditare a spitalelor, simulat în patru unităţi medicale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei