Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 apr 2010 - Anul XV, nr. 94 (4385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, este în comă după o banală operaţie la Spitalul CFR

Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", este în comă, la Spitalul Municipal din Capitală, de marţi, ea suferind de septicemie, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale minore la Spitalul CFR din Bucureşti, informează instituţia de spectacole.

 

Amelia Antoniu are 36 de ani şi este în stare foarte gravă.

"Teatrul Naţional de Operetă «Ion Dacian» îşi exprimă întreg sprijinul pentru Amelia şi familia ei şi speranţa pentru îmbunătăţirea situaţiei ei. Nu ne dorim decât ca ea să treacă cu bine peste aceste momente", se arată în comunicat.

Amelia Antoniu este una dintre cele mai importante prim-soliste ale Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" şi profesor de canto şi teatru muzical la Şcoala "Mark Twain" Bucureşti şi la Center Stage Bucureşti. Este distribuită, în prezent, în cele mai importante spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă, printre care "Romeo şi Julieta" (Doamna Capulet), "Văduva veselă" (Valenciene, Sylvienne), "Contesa Maritza" (Liza), "Silvia" (Stasi), Odiseea Vîsoţki (Lolita) şi altele.

Activitatea sa artistică include, pe lângă numeroase spectacole, înregistrări audio, apariţii TV, concerte în ţară şi străinătate.

 

Ancheta preliminară la Spitalul CF2 indică posibilitatea unei infecții nosocomiale

Informaţiile oferite de ancheta preliminară declanşată de Ministerul Sănătăţii (MS) la Spitalul CFR 2 indică posibilitatea unei infecții nosocomiale, care va putea fi confirmată sau infirmată odată cu obținerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator, precizează, vineri, MS.

Ministerul arată că ancheta este în curs de derulare şi că au fost ridicate probe pentru analiza de laborator.

Probele recoltate de la ambele paciente sunt în lucru la Institutul "Matei Balş" şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

O echipă a MS s-a deplasat, vineri dimineaţă, la Spitalul CF 2 București pentru evaluarea situaţiei care a determinat apariţia celor două cazuri grave internate în acest moment la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB).

Totodată, secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise. Măsura a fost luată după ce prim-solista Amelia Antoniu şi o altă femeie supuse unor intervenţii chirurgicale minore la această unitate au fost duse în stare foarte gravă la SUUB.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, fiind internate în Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI).

Amelia Antoniu fusese internată la Spitalul CFR 2 pentru o intervenţie de cauterizare de col uterin, iar Alice Roxana Preda pentru serclaj, ea având o sarcină în evoluţie în vârstă de 14 săptămâni.

Alice Roxana Preda fost supusă, luni, unei intervenţii de serclaj la Spitalul CFR 2, la scurt timp după ce a fost operată prim-solista Amelia Antoniu.

Familiile celor două femei sunt convinse că acestea au contactat o infecţie intraspitalicească. Elena Copaciu, şeful Clinicii de anestezie-terapie intensivă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a spus că starea Ameliei Antoniu este în curs de stabilizare, dar aceasta respiră în continuare cu ajutorul aparatelor.

Directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, a fost demis, vineri, de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, au declarat pentru MEDIAFAX surse din minister.

La rândul lui, liderul "Sanitas" Marius Petcu a spus, vineri, că a discutat de mai multe ori cu ministrul Radu Berceanu despre schimbarea directorului Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, după ce a primit reclamaţii de la liderii de sindicat din unitate privind abuzurile săvârşite de acesta şi condiţiile de muncă.

 

În urmă cu o lună, la Spitalul CF2 au fost trei bebeluşi cu infecţie nosocomială care s-au vindecat

Directorul Direcţiei Medicale a Transporturilor (DMT), Victoria Iacob, a declarat, vineri, că în urmă cu o lună, în Secţia de neonatologie a Spitalului CFR 2 au fost înregistrate trei cazuri de infecţie nosocomială, bebeluşii fiind vindecaţi, iar peste două săptămâni a fost dezinfectată secţia.

"Au fost trei cazuri de infecţie nosocomială în Secţia de neonatologie, după care s-a făcut dezinfecţia departamentului respectiv", a spus Victoria Iacob.

Bebeluşii au primit tratament şi s-au vindecat, a precizat directorul DMT.

Iacob a mai spus că în aceeaşi zi în care prim-solista Teatrului de Operetă, Amelia Anton, şi cea de-a doua pacientă, Alice Roxana Preda suspectată că ar fi contactat o infecţie intraspitalicească au suferit intervenţiile, au fost efectuate alte două intervenţii. În nici unul dintre aceste două cazuri nu a apărut vreo alterare a stării de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă, Bogdan Popescu, a declarat că familia Ameliei Antoniu a primit o ofertă pentru continuarea tratamentului într-o clinică din Viena.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, este în comă după o banală operaţie la Spitalul CFR.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, este în comă după o banală operaţie la Spitalul CFR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei