Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 apr 2010 - Anul XV, nr. 87 (4378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 700 de permise de conducere auto, reţinute într-o zi pentru neacordare de prioritate

Poliţiştii rutieri au ridicat, miercuri, peste 700 de permise şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzilor prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător.

Poliţiştii rutieri au anunţat că vor acţionat, miercuri, pe şoselele din oraşele reşedinţă de judeţ pentru a verifica dacă sunt respectate dispoziţiile legale referitoare la acordarea priorităţii de trecere a pietonilor de către şoferi, Poliţia Română informând că de la începutul anului s-au înregistrat 17 morţi şi 150 de răniţi, toţi accidentaţi pe zebră.

Pe timpul acţiunii nu a fost înregistrat nici un accident ca urmare a neacordării priorităţii pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător, spune Poliţia Română.

Cei peste 770 de poliţiştii care au acţionat în trafic între orele 12.00 şi 20.00 au avut ca principală misiune prevenirea evenimentelor rutiere negative generate de neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător.

Pentru înregistrarea şi probarea abaterilor de la normele rutiere poliţiştii au folosit mijloacele de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, o atenţie deosebită fiind acordată zonelor adiacente unităţilor şcolare.
Deşi prin prezenţa activă în stradă poliţiştii rutieri au prevenit producerea vreunui accident rutier ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor, iar acţiunea a fost intens mediatizată, la 747 de conducători auto le-a fost reţinut permisul de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător.

Din analiza de risc rutier rezultă că una din principalele cauze generatoare de accidente o reprezintă neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi în special copiilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător.

Un astfel de caz a avut loc în 29 ianuarie, ora 15.10, în municipiul Galaţi, când pe fondul neacordării priorităţii de trecere, o fetiţă de 9 ani a fost accidentată mortal de către un autobuz în timp ce traversa regulamentar prin zona marcată şi semnalizată corespunzător.

Din totalul accidentelor grave de circulaţie produse în primul trimestrul al acestui an, în 162 de cazuri soldate cu decesul a 17 persoane şi rănirea gravă a altor 150 a fost vorba despre neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin locuri marcate şi semnalizate cu indicatoare.

În urma acţiunilor întreprinse de poliţişti, în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului 2009, numărul total al accidentelor de circulaţie grave a scăzut cu 13 la sută, al persoanelor decedate s-a redus cu zece la sută, iar al persoanelor rănite grav cu 11 la sută.

De asemenea, în anul 2010 a fost înregistrată o scădere a numărului de pietoni victime ale accidentelor rutiere (patru la sută din totalul victimelor accidentelor rutiere, faţă de cinci la sută în 2009) şi o scădere a numărului de pietoni răniţi grav (zece la sută, faţă de 12 la sută în 2009). Totodată, accidentele produse ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin locuri marcate şi semnalizate cu indicatoare s-au redus cu 29 la sută, iar numărul persoanelor decedate a scăzut cu 35 la sută şi cel al persoanelor rănite grav cu 28 la sută, arată sursa citată.

Poliţia atrage atenţia pietonilor să traveseze numai prin locurile special amenajate şi numai după o atentă asigurare mai ales că, în conformitate cu legislaţia rutieră actuală, ei suportă consecinţele accidentului produs ca urmare a traversării lor neregulamentare.

Prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere reprezintă o prioritate pentru Poliţia Română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 700 de permise de conducere auto, reţinute într-o zi pentru neacordare de prioritate.
 Vizualizări articol: 1074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 700 de permise de conducere auto, reţinute într-o zi pentru neacordare de prioritate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei