Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2010 - Anul XV, nr. 73 (4364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premierul, ameninţat cu o reclamaţie la CNCD dacă nu micşorează vârsta de pensionare şi pentru taţi

Un ONG care militează pentru drepturile taţilor din România îi ameninţă pe premierul Emil Boc şi pe ministrul Muncii, Mihai Şeitan, cu plângeri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în cazul refuzului de a micşora vârsta de pensionare şi pentru taţi, nu doar pentru mame.

"Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) îi solicită premierului Emil Boc să revină asupra deciziei de a accepta ca vârsta de pensionare să fie redusă doar pentru femei cu un an, în cazul femeilor cu doi copii, şi cu doi ani, pentru cele cu mai mult de doi copii, şi să fie de acord ca această măsură să se aplice tuturor părinţilor, atât mamelor cât şi taţilor. TATA va sesiza CNCD cu privire la declaraţiile premierului Emil Boc şi ale ministrului Mihai Şeitan, dacă domniile lor nu vor înţelege că taţii din România nu merită şi nu trebuie să fie discriminaţi de Cabinetul Boc", se arată într-un comunicat de presă de duminică al organizaţiei.

În opinia liderului TATA, solicitarea şefilor confederaţiilor sindicale, care au propus Cabinetului să reducă vârsta de pensionare a mamelor, este "profund discriminatorie" şi transformă tatăl într-un părinte "de rang inferior".

"Este regretabil că ideea a aparţinut unor reprezentanţi ai societăţii civile şi că a fost îmbrăţişată de Cabinetul Boc, deşi este profund nelegală şi neconstituţională, neţinând cont de faptul că mama şi tatăl au drepturi şi obligaţii egale", afirmă liderul TATA, semnatarul comunicatului de duminică.

Premierul Emil Boc anunţa, în urmă cu mai bine de o săptămână, după o discuţie cu sindicatele, că Guvernul "poate accepta" ca vârsta de pensionare să fie redusă cu un an în cazul femeilor cu unul sau doi copii şi cu doi ani pentru cele cu mai mult de doi copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul, ameninţat cu o reclamaţie la CNCD dacă nu micşorează vârsta de pensionare şi pentru taţi.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Premierul, ameninţat cu o reclamaţie la CNCD dacă nu micşorează vârsta de pensionare şi pentru taţi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei