Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2010 - Anul XV, nr. 61 (4352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru persoane, reţinute pentru contrafacerea şi plasarea de bancnote false

Patru persoane au fost reţinute de anchetatori pentru că timp de cinci luni au plasat bani falşi pe piaţa din Bucureşti şi din zona de Sud-Est a ţării, Poliţia percheziţionând, sâmbătă, în Capitală locul unde se contrafăceau şi unde au fost găsite peste 200 de bancnote din cupiura de 500 de lei.

Timp de aproximativ trei luni, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Călăraşi, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au desfăşurat investigaţii pentru probarea activităţii infracţionale a unei grupări specializate în falsificarea şi plasarea de monedă naţională contrafăcută, din cupiura de 500 lei, informează, ieri, Poliţia Română.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Călăraşi, au identificat şi destructurat o grupare infracţională organizată, cu preocupări în falsificarea de monedă. Pentru probarea activităţii infracţionale, în cauză s-a beneficiat de suportul informaţional al ofiţerilor DGIPI.

Membrii acesteia sunt suspectaţi că în perioada 10 octombrie 2009-5 martie 2010 au plasat mai multe bancnote din cupiura respectivă pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor din zona de Sud-Est a ţării.

Astfel, sâmbătă, au fost prinşi în flagrant delict la Focşani, judeţul Vrancea, Roger V. (35 de ani), din comuna Cornetu-judeţul Ilfov, Cristian A. (28 de ani), din Bucureşti şi Dan F. (43 de ani), din comuna Lehliu Sat-judeţul Călăraşi, în timp ce plasau bancnote din cupiura de 500 de lei la diferite societăţi comerciale.

În urma verificării efectuate în autoturismul pe care cei trei l-au folosit (proprietatea lui Cristian A.), în torpedoul acestuia au fost găsite 18 bancnote din cupiura de 500 lei, având serii diferite, asupra cărora există suspciunea că sunt contrafăcute.

Concomitent cu această acţiune, au fost efectuate şase percheziţii, la domiciliile persoanelor suspecte, cât şi în spaţiul identificat, situat pe raza municipiului Bucureşti, în sectorul 6, unde se desfăşura activitatea infracţională de contrafacere a bancnotelor.

Aici, a fost depistat tot suportul tehnic folosit pentru falsificare, acesta fiind ridicat în vederea expertizării, respectiv cinci imprimante, 62 de coli care conţineau 207 bancnote a 500 de lei, un suport de tăiat, un uscător ventilator, un calculator şi un monitor.

De asemenea, a fost identificat şi Florian D. (33 de ani), din comuna Mihăileşti-judeţul Giurgiu, suspectat că este membru al grupării respective.

Având în vedere complexitatea acţiunii şi faptul că s-a desfăşurat pe raza mai multor judeţe, aceasta a fost coordonată de BCCO Bucureşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Călăraşi, IGPR-DOS şi ofiţeri DGIPI. De asemenea, la realizarea flagrantului au participat şi poliţişti din cadrul SCCO Buzău şi Vrancea.

În cauză, procurorul de caz a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a suspecţilor Cristian A., Dan F., Florian D. şi Roger V., pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrafacere şi plasare de monedă falsă naţională, deţinerea de instrumente în vederea falsificării şi înşelăciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru persoane, reţinute pentru contrafacerea şi plasarea de bancnote false.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru persoane, reţinute pentru contrafacerea şi plasarea de bancnote false0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei