Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei români reţinuţi în Italia pentru trafic şi comercializare de produse de slăbit

Opt persoane, dintre care trei de naţionalitate română, au fost reţinute, joi, în Italia pentru trafic şi comercializare de produse de slăbit, care conţin sibutramină, substanţă ce poate provoca accidente cardio-vasculare, informează site-ul violanews.com.
Carabinierii din regiunea Trento au confiscat aproximativ 6.000 de pastile din zona oraşului Bologna şi din provincia Viareggio. Produsele, denumite "New Super Slim" şi "Capsula de slăbit", proveneau din China şi ajungeau în Italia, după ce traversau România. Ele erau comercializate prin internet.
Sursa citată notează că cei trei români erau capii reţelei, din care mai făceau parte încă cinci persoane, între care patru de origine italiană.
Acţiunea carabinierilor a venit la cererea procurorului regiunii Bolzano, Guido Rispoli, care a primit sesizări din partea cetăţenilor care au cumpărat aceste produse de pe internet.
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMEA) a cerut, în urmă cu trei săptămâni, suspendarea licenţei pentru comercializarea pastilelor de slăbit ce conţin sibutramină, deoarece această substanţă poate provoca accidente cardio-vasculare.
Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma a două controale antidoping, primul efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul Fiorentina - Bari, scor 2-1, din campionatul Italiei, şi al doilea la 20 ianuarie, după meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei.
În 29 ianuarie, Comitetul Olimpic Italian a anunţat că a dat curs solicitării procurorului antidoping al Tribunalului Naţional Antidoping de suspendare a fotbalistului Mutu, până la luarea unei decizii în cazul său.
Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, acţionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agenţia Mondială Antidoping. Sibutramina este un derivat de amfetamină care, într-o cantitate necontrolată, poate provoca persoanelor ce iau acel supliment alimentar tot felul de efecte secundare, precum nervi, irascibilitate, probleme de ritm cardiac şi lipsa poftei de mâncare.
Amfetamina este o amină, sub formă de lichid incolor, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central şi a celui periferic, ameliorând starea de oboseală şi producând o stare de bine.
Abuzul de amfetamine este însoţit de reacţii emoţionale (subiectul devine energic, vesel, vorbăreţ, poate deveni agresiv) şi somatice (hipertensiune arterială, frisoane, greaţă şi vomă).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei români reţinuţi în Italia pentru trafic şi comercializare de produse de slăbit.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei români reţinuţi în Italia pentru trafic şi comercializare de produse de slăbit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei