Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă în premieră - detenţia pe viaţă într-un caz de trafic de persoane

Curtea de Apel Bucureşti a emis o sentinţă în premieră, condamnând pe viaţă doi proxeneţi care au obligat o tânără să se prostitueze, iar când aceasta a refuzat au bătut-o şi abandonat-o în subsolul unui imobil, unde după o săptămână a decedat.
Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, ieri, la detenţie pe viaţă pe proxeneţii Armand Şoni Ceanac şi Vasile Chira, pentru omor deosebit de grav şi la 15 ani pentru trafic de persoane, iar pe proxeneta Constantina Petre a condamnat-o la 30 de ani de închisoare.
De fapt, Constantina Petre a primit 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi 15 ani închisoare pentru de trafic de persoane, acuzata urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de 25 de ani închisoare, pe care judecătorii au sporit-o cu cinci ani. În final, instanţa a stabilit pedeapsa de 30 de ani de închisoare.
O altă persoană acuzată în dosar este Ioana Busuioc, condamnată la patru ani de detenţie pentru trafic de persoană, sentinţă deja executată.
În 25 aprilie 2008, Tribunalul Bucureşti i-a arestat pe cei patru pentru trafic de persoane şi de droguri, dovedindu-se că trei dintre ei sunt implicaţi în uciderea, în 2002, a Mirelei Buju, o tânără care a refuzat să se prostitueze.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au identificat autorii asasinării Mirelei Buju care a refuzat să se prostitueze, prinderea acestora realizându-se în cadrul unei anchete privind o tranzacţie cu heroină.
Traficanţii au fost acuzaţi de moartea Mirelei Buju, o tânără pe care au "ridicat-o" în preajma sărbătorilor de Paşte din 2002, impunându-i să se prostitueze, în ciuda faptului că aceasta le-a spus că nu este prostituată şi că are un copil mic.
Tânăra a refuzat să întreţină relaţii sexulae cu persoanele propuse de Constantina Petre şi Chira Vasile, astfel că, împreună cu Armand Şoni Ceanac, au bătut-o şi au abandonat-o într-un beci, unde a fost găsită moartă de poliţişti.
Traficanţii au fost arestaţi, iar în 7 aprilie 2009, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Armand Şoni Ceanac la 12 ani de detenţie pentru trafic de persoane, 15 ani pentru omor calificat şi la zece ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc., precum şi la cinci ani pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri.
De asemenea, Constantina Petre a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru trafic de persoane., la 15 ani pentru omor calificat, la zece ani trafic ilicit de droguri de mare risc şi la cinci ani de închisoare pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri.
Chira Vasile a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru trafic de persoane şi la 15 ani pentru omor calificat.
Ioana Busuioc a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru trafic de persoane.
Decizia tribunalului a fost contestată de apărare, dar şi de acuzare, iar Curtea de Apel Bucureşti a schimbat încadrările juridice ale faptelor şi a aplicat pedepse mai aspre, obligându-i, totodată, pe inculpaţi să plătească, în solidar, suma de 100.000 de lei, respectiv 23.800 de euro către partea civilă Raluca Buju.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sentinţă în premieră - detenţia pe viaţă într-un caz de trafic de persoane.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Sentinţă în premieră - detenţia pe viaţă într-un caz de trafic de persoane4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei