Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 oct 2009 - Anul XIV, nr. 251 (4237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei tineri la spital, din care doi în comă, după ce au fumat ţigări ce conţineau substanţe toxice

Trei tineri se află internaţi în stare gravă la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, după ce au fumat ţigări conţinând produse etnobotanice în timpul unui concert desfăşurat în parcarea unui centru comercial din Iaşi, doi dintre aceştia fiind în comă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că tinerii au consumat ţigări care conţineau substanţe toxice, iar ulterior li s-a făcut rău, doi dintre aceştia fiind în stare de comă exogenă.
"Un pacient de 20 de ani, din localitatea Podu Iloaiei, a fumat produse etnobotanice şi a fost adus de Serviciul de Ambulanţă prezentând tulburări cardiace şi respiratorii asociate agitaţiei extreme. A beneficiat de măsuri de suport respirator, terapie simptomatică şi examen toxicologic complet. Un alt pacient, de 19 ani, a fost adus ulterior, în comă toxică exogenă secundară, din acelaşi motiv, al inhalării produselor etnobotanice. Este cel mai grav caz de intoxicaţie cu etnobotanice tratat până acum la UPU", a declarat medicul Tudror Ciuhodaru.
De asemenea, o tânără de 19 ani, din Bacău, care a participat la acelaşi concert, a ajuns la spitalul din Iaşi, în stare de comă, iar în plus există suspiciuni că aceasta ar fi fost violată.
"Starea clinică a pacientei este în curs de ameliorare datorită intervenţiei prompte a medicilor. Se aşteaptă rezultatele de la examenele toxicologice complete. Întrucât există suspiciunea de agresiune sexuală Poliţia a declanşat o anchetă", a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru.
De la începutul anului, câteva zeci de persoane, în majoritate tineri, au ajuns la spitale din Iaşi după ce au consumat produse etnobotanice.
Medicii susţin că aceste produse pot provoca probleme cardiace şi stări de halucinaţie, punând în pericol viaţa consumatorilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei tineri la spital, din care doi în comă, după ce au fumat ţigări ce conţineau substanţe toxice.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei tineri la spital, din care doi în comă, după ce au fumat ţigări ce conţineau substanţe toxice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei