Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2009 - Anul XIV, nr. 215 (4201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şeful statului, către un om care scanda "Băsescu, preşedinte": Hai mai bine să bem o bere

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, ieri, la manifestările comemorative de la Ţebea, dedicate lui Avram Iancu, unui participant care scanda "Băsescu, preşedinte" să nu mai strige, ci "mai bine" să meargă să bea o bere împreună.
După ce a depus coroana de flori la cimitir, la mormântul lui Avram Iancu, Traian Băsescu şi soţia sa au mers la căminul cultural din Ţebea, unde şi-au schimbat hainele oficiale cu ţinute sport.
Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, s-au plimbat apoi prin mulţimea adunată pe platoul de la Ţebea, fotografiindu-se şi schimbând opinii cu localnicii despre Avram Iancu.
Unul dintre participanţii la manifestări striga "Băsescu preşedinte", iar şeful statului l-a rugat să înceteze, pentru că la Ţebea este vorba despre Avram Iancu.
După ce omul i-a spus preşedintelui perioada în care a trăit eroul naţional, Băsescu l-a completat, cu amănunte despre viaţa şi activitatea lui Avram Iancu.
"Te rog nu mai striga, hai mai bine să bem o bere", i-a spus Băsescu bărbatului.
Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au ajuns, ieri după-amiază, la Ţebea, în judeţul Hunedoara, unde au loc manifestările comemorative dedicate lui Avram Iancu. Ei au ajuns în Hunedoara cu un elicopter, care a aterizat pe stadionul din Brad, iar de acolo cei doi au venit cu maşina spre Ţebea.
Cuplul prezidenţial a depus o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu din cimitirul din localitate.
Traian Băsescu a dat autografe celor prezenţi şi i-a spus unui localnic: "Stai să mă duc să-mi caut gorunul".
Ajuns lângă gorunul plantat de el în urmă cu câţiva ani, Băsescu a remarcat că acesta a crescut şi, împreună cu soţia sa, a turnat o găleată cu apă la rădăcina pomului.
Participanţilor la manifestările de la Ţebea le-au fost împărţite vederi cu fotografia lui Băsescu şi mesaje precum "Traian Băsescu, preşedintele României, împreună cu producătorii din Ţara Moţilor" (în imagine, el ia de pe o tavă preparate tradiţionale) şi, pe verso, "Traian Băsescu apreciază virşli de Brad", "Întotdeauna alături de oameni" şi "La o discuţie cu producătorii din zona Bradului", ca explicaţii la alte trei fotografii.
Peste 2.000 de persoane au ajuns la Ţebea, ieri dimineaţă, pentru a participa la manifestările dedicate lui Avram Iancu, al cărui mormânt se află în cimitirul din localitate.
La manifestări au fost prezente delegaţii ale tuturor partidelor politice parlamentare, membrii acestora fiind îmbrăcaţi în culorile partidului pe care îl reprezintă şi având steaguri.
La Ţebea, au fost preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, dar şi liderul PSD, Mircea Geoană, precum şi Gigi Becali, care a ajuns la Ţebea cu elicopterul. La manifestările de la Ţebea au mers şi reprezentanţi ai Noii Drepte, care fluturau steaguri cu însemnele organizaţiei şi scandau "Unitate".
Manifestările au început cu o depunere de coroane de flori la mormântul lui Avram Iancu şi o slujbă de pomenire a eroului naţional, după care au avut loc un moment de evocare istorică şi intervenţiile invitaţiilor.
Unii dintre participanţii la manifestările de ieri de la Ţebea, judeţul Hunedoara, au huiduit şi şi-au arătat nemulţumirea faţă de politizarea comemorării lui Avram Iancu, în condiţiile în care reprezentanţii mai multor partide au avut pancarte şi erau îmbrăcaţi în culorile formaţiunilor politice.
Serbările Naţionale de la Ţebea, judeţul Hunedoara, au început sâmbătă, fiind organizate la împlinirea a 137 de ani de la moartea lui Avram Iancu şi 160 de ani de la Revoluţia din 1848-1849.
La manifestările de ieri, au fost invitaţi toţi liderii formaţiunilor politice parlamentare.
Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă "Gorunul lui Horea".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful statului, către un om care scanda "Băsescu, preşedinte": Hai mai bine să bem o bere.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şeful statului, către un om care scanda "Băsescu, preşedinte": Hai mai bine să bem o bere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei