Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2009 - Anul XIV, nr. 215 (4201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 12.000 de poliţişti asigură ordinea în prima zi de şcoală

Peste 12.000 de poliţişti vor asigura ordinea în cele 13.000 de şcoli şi în zonele din apropierea acestora în prima zi a anului de învăţământ 2009-2010, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
"Pentru desfăşurarea normală a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar, la cele peste 13.000 de unităţi şcolare - peste 3.000 din mediul urban şi 10.000 din localităţile rurale - vor acţiona aproximativ 12.000 de poliţişti", se arată într-un comunicat al IGPR.
Poliţiştii vor verifica modul în care sunt supravegheate şi păzite şcolile şi vor asigura ordinea şi liniştea publică în zonele din apropierea acestora, dar se vor ocupa şi de controalele la magazinele şi chioşcurile din apropierea instituţiilor de învăţământ, pentru a se asigura că acestea respectă legea privind categoriile de produse ce pot fi vândute copiilor.
IGPR anunţă că şi deţinătorii autobuzelor şcolare vor fi verificaţi în zilele următoare, acestora urmând să le fie reamintite obligaţiile pe care le au.
"Poliţiştii vor efectua verificări pentru identificarea şi inventarierea tuturor deţinătorilor de autovehicule destinate transportului şcolar şi îi vor instrui cu privire la obligaţiile ce le revin. Aceste acţiuni se vor efectua în scopul asigurării unei stări tehnice corespunzătoare a autovehiculelor şi a utilizării acestora strict conform destinaţiei, precum şi pentru respectarea întocmai a normelor rutiere şi principiilor conduitei preventive", se precizează în comunicat.
În plus, fiecare şcoală se va afla sub supravegherea unui poliţist care va fi responsabil de "prevenirea şi combaterea fenomenului antisocial specific acestui domeniu". Aceşti poliţişti vor face parte din Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, constituită conform Strategiei MECI 1409 din 2007.
Poliţiştii le reamintesc profesorilor şi părinţilor necesitatea de a anunţa din timp apariţia în şcoli a indivizilor suspecţi sau a stărilor conflictuale care, odată aduse la cunoştinţa agenţilor, ar putea fi prevenite.
IGPR anunţă că, pe parcursul anului şcolar, poliţiştii vor fi prezenţi la orele de dirigenţie, "pentru a oferi elevilor sfaturi şi recomandări preventive, care să îi ajute să-şi protejeze bunurile şi integritatea fizică sau să gestioneze eventualele conflicte în care sunt implicaţi".
În apropierea şcolilor situate în zone cu trafic intens vor fi postaţi poliţişti de circulaţie care vor asigura "fluenţa şi siguranţa traficului rutier" la orele de vârf.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 12.000 de poliţişti asigură ordinea în prima zi de şcoală.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 12.000 de poliţişti asigură ordinea în prima zi de şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei