Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2009 - Anul XIV, nr. 123 (4109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducătorii de mopede, implicaţi în mai multe accidente decât motocicliştii

Conducătorii de mopede din Capitală au fost implicaţi, în acest an, în mai multe accidente de circulaţie decât motocicliştii, se arată într-o statistică a Brigăzii de Poliţie Rutiere a Capitalei.

Potrivit Brigăzii de Poliţie Rutiere, în primele cinci luni ale acestui an, au avut loc pe străzile Capitalei 240 de accidente în care au fost implicaţi conducătorii de motociclete şi mopede, cu 55 mai puţine ca în perioada similară a anului trecut. În urma acestor accidente, două persoane şi-au pierdut viaţa, 51 au fost grav rănite, iar 211 au suferite leziuni uşoare.

În cele 240 de accidente au fost implicate 115 motociclete şi 125 mopede.

Principalele cauze ale accidentelor au fost neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, neacordarea priorităţii de trecere şi viteza excesivă, din această cauza mulţi conducători de motociclete sau mopede au pierdut controlul vehiculelor şi au căzut lovindu-se de carosabil sau de alte vehicule.

Totodată, s-a constatat că în 106 accidente (44,16 %) vinovăţia a aparţinut celor care conduc vehicule pe două roţi, iar în celelalte 134 de accidente (55,84 %), vinovăţia a aparţinut celorlalţi participanţi la trafic, în cea mai mare parte conducători auto.

Poliţia intenţionează să introducă permisul de conducere pentru mopede, ţinând cont de numărul mare al accidentelor în care sunt implicate vehiculele cu două roţi.

Adjunctul directorului Direcţiei Poliţiei Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Marian Motoc, a declarat, miercuri, că s-ar dori introducerea permisului de conducere pentru mopede.

În prezent, pentru a conduce un moped pe drumurile publice, persoana respectivă trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani, nu trebuie să posede permis de conducere, dar trebuie să facă dovada absolvirii unui curs de legislaţie rutieră, organizat în cadrul unei şcoli de şoferi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducătorii de mopede, implicaţi în mai multe accidente decât motocicliştii.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducătorii de mopede, implicaţi în mai multe accidente decât motocicliştii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei