Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2009 - Anul XIV, nr. 123 (4109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Carnea de porc poate fi consumată fără probleme, au fost luate măsuri de precauţie

Carnea de porc poate fi consumată fără nici o problemă pentru că autorităţile au luat toate măsurile necesare de protecţie şi monitorizare, dar este important şi ca fiecare român să respecte regulile elementare de igienă personală, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

Întrebat de presă, joi, la finalul conferinţei "Mediafax talks about energy" dacă are în vedere convocarea comandamentului pentru situaţii de urgenţă în contextul apariţiei primelor cazuri suspecte de gripă porcină, premierul a răspuns că acest comandament este "în derulare" şi au fost luate "toate măsurile de precauţie".

"Avem situaţia sub control, folosim toate procedurile standard din UE conform celor precizate de OMS şi sperăm să o menţinem sub control. Carnea de porc poate fi consumată, nu este nici o problemă în ţară, măsurile de precauţie la intrarea în ţară, monitorizarea cazurilor suspecte şi de izolare a celor care există sunt făcute, important este ca şi noi, fiecare român să respectăm regulile elementare de igienă personală pentru a preveni o eventuală extindere", a declarat Emil Boc.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că de miercuri România figurează oficial pe lista ţărilor în care virusul AH1N1 este confirmat.

Primul caz din România de gripă cu noul virus AH1N1 a fost identificat la o femeie din Bucureşti, revenită din SUA în 23 mai, împreună cu cei doi copii ai săi, cu vârste de un an şi trei luni, respectiv trei ani şi jumătate. Cei trei au fost aşteptaţi la aeroportul de tatăl femeii.

Femeia a fost internată, marţi, la Institutul "Matei Balş", de unde a fost externată miercuri, împreună cu cei doi copii ai săi.

Consilierul ministrului Sănătăţii Geza Molnar a declarat, miercuri, că în cazul copilului în vârstă de un an şi trei luni al femeii şi al tatălui acesteia a fost confirmată infectarea cu noul virus gripal A H1N1, rezultatele finale urmând să fie cunoscute joi.

"Cei doi au fost confirmaţi pozitiv la primul test, dar acesta se reface, iar rezultatul final va fi cunoscut abia mâine (joi - n.r.), după care probele vor fi trimise la laboratorul de la Londra", a spus, miercuri, Geza Molnar.

Noul virus gripal AH1N1 se transmite la persoane în acelaşi mod ca şi virusul gripei sezoniere, adică de la persoană la persoană, din secreţiile răspândite de o persoană infectată care tuşeşte sau strănută sau, indirect, atunci când secreţiile ajung pe mâini sau pe alte suprafeţe care sunt atinse de alte persoane, care îşi duc apoi mâna la gură sau nas.

Noul virus gripal nu se transmite prin consumul de carne de porc sau produse din carne de porc manipulate şi prelucrate termic în mod corespunzător. Acest nou virus gripal nu a fost izolat până în prezent de la animale şi nu există indicii conform cărora virusul ar fi prezent în lanţul de producţie al cărnii de porc.

Vaccinul împotriva gripei umane nu protejează împotriva gripei de tip AH1N1, care se transmite în general de la om la om sau prin contact direct cu animalele, însă consumul de carne de porc nu duce la îmbolnăvire.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Carnea de porc poate fi consumată fără probleme, au fost luate măsuri de precauţie.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Carnea de porc poate fi consumată fără probleme, au fost luate măsuri de precauţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei