Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2009 - Anul XIV, nr. 89 (4075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un sfert dintre români ar fi luat credite mai mici, dacă ar fi ştiut de criză

Un sfert dintre români ar fi contractat credite mai puţine sau de o valoare mai mică dacă ar fi ştiut că va exista o criză economică, în timp ce aproape jumătate din populaţie, respectiv 49%, ar fi economisit mai mult, reiese dintr-un studiu realizat de Aviva.

Peste jumătate dintre români consideră că propria situaţie financiară actuală se datorează în totalitate deciziilor din urmă cu 1-2 ani şi că ar începe un plan de economii pentru a avea acces la o rezervă de bani în momente de criză economică, dacă ar putea da timpul înapoi, se arată în studiu.

"Dacă ar putea da timpul înapoi cu unul - doi ani, 54,63% dintre români ar fi început un plan de economii pentru a avea acces la o rezervă de bani în astfel de momente de criză economică internaţională", se arată într-un comunicat al Aviva.

Aviva a desfăşurat în aprilie un studiu în toată ţara, iar rezultatele au demonstrat că majoritatea oamenilor ştiu ce ar trebui să facă în prezent pentru ca în viitor să aibă o situaţie materială mai bună, dar nu acţionează în concordanţă.

Astfel, 48,57% dintre respondenţi au declarat că, dacă ar putea să dea timpul înapoi cu unul - doi ani, ar fi ales să investească sume mai mari, iar 52,5% dintre aceştia că îşi doresc să fi fost suficient de inspiraţi atunci pentru a investi în euro.

Pe de altă parte, 57% dintre români consideră că situaţia financiară actuală se datorează în totalitate deciziilor luate acum unul - doi ani, iar 37,38% dintre ei cred că dacă ar fi economisit/investit o sumă de bani atunci, ar fi avut la dispoziţie o situaţie financiară mai bună în prezent.

În plus, 65,1% dintre respondenţi cred că pentru a avea un venit decent la pensie trebuie să economisească constant sau să investească o sumă, chiar şi mică, dar în realitate numărul celor care acţionează în acest sens este foarte redus.

"Grija faţă de cei dragi sau perioada de pensie sunt preocupări curente pentru orice român şi, deşi studiul arată că fiecare dintre noi este conştient de aceste lucruri, adevăratul pericol este faptul că oamenii nu acţionează în conformitate cu aceste preocupări" a declarat directorul general al Aviva România, Shah Rouf.

Asigurătorul britanic Aviva este prezent pe piaţa românească din anul 2000, prin Aviva Asigurări de Viaţă, Aviva Fond de Pensii, care activează pe piaţa fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), şi Aviva Investors România, societate de administrare a activelor achiziţionată în septembrie 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sfert dintre români ar fi luat credite mai mici, dacă ar fi ştiut de criză.
 Vizualizări articol: 373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sfert dintre români ar fi luat credite mai mici, dacă ar fi ştiut de criză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei