Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ecaterina Andronescu a avut o discuţie aprinsă cu Boc, după reducerea bugetului educaţiei

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a avut o discuţie aprinsă cu premierul Emil Boc imediat după şedinţa de sâmbătă a Guvernului, în care bugetul instituţiei a fost semnificativ diminuat comparativ cu alocaţiile iniţiale.

La discuţia care a avut loc în cabinetul premierului a participat şi Graţiela Iordache, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

"A fost o discuţie aprinsă pe tema alocaţiilor bugetare pentru învăţământ. Astfel de confruntări au mai avut loc anterior între ministrul Educaţiei şi cel al Finanţelor, Ecaterina Andronescu reproşându-i atunci ministrului de Finanţe, Gheorghe Pogea, bugetul alocat ministerului şi explicându-i că România nu trebuie să devină «o ţară de analfabeţi» din cauza Fondului Monetar Internaţional", au arătat sursele citate.

Guvernul a aprobat, sâmbătă, prima rectificare bugetară din acest an. Unul dintre cele mai afectate ministere este cel al Educaţiei, pentru care cheltuielile acceptate au fost tăiate cu 676 milioane lei, de la un total iniţial de 11,9 miliarde lei. Cheltuielile de personal ale ministerului sunt astfel diminuate cu 59,73 milioane lei, cele aferente bunurilor şi serviciilor scad cu 47,18 milioane lei, iar cheltuielile de capital sunt diminuate cu 305,16 milioane lei.

Ordonanţa de rectificare include şi o anexă prin care cheltuielile de personal din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat, asigurate din sume defalcate din TVA, sunt reduse cu 811,89 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ecaterina Andronescu a avut o discuţie aprinsă cu Boc, după reducerea bugetului educaţiei.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ecaterina Andronescu a avut o discuţie aprinsă cu Boc, după reducerea bugetului educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei