Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cântăreaţa de jazz Diana Krall va concerta la Bucureşti, în toamnă

Cântăreaţa canadiană Diana Krall, o figură emblematică a jazzului modern, vine la Bucureşti pentru a susţine un concert toamna aceasta, pe 22 noiembrie, la Sala Palatului, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

Concertul celebrei artiste va fi inclus în turneul de promovare a celui mai recent album al său, intitulat "Quiet Nights", care în această lună a fost lansat şi în România, de casa de discuri Universal Music.

Biletele vor fi puse în vânzare începând de luni, pe www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta, la următoarele categorii de preţ, în funcţie de poziţia ocupată în sală: 500, 300, 220, 150 şi 100 de lei.

Cu o carieră de peste 20 de ani, Diana Krall a promovat jazzul modern, pe care l-a îmbogăţit cu o interpretare proprie, caldă şi senzuală. Baladele clasice cu bogate influenţe ale muzicii pop au devenit apanajul unui stil unic şi inconfundabil al celei care avea să fie supranumită "diva jazzului modern".

Născută într-o familie de muzicieni din Nanaimo, British Columbia, Canada, Diana Krall a început să ia lecţii de pian la vârsta de 4 ani, în liceu fiind deja membră a unui grup de jazz. La 15 ani a început să cânte în restaurantele chic ale oraşului natal, iar doi ani mai târziu a participat la Vancouver International Jazz Festival, unde a şi câştigat o bursă de studiu la Berklee College of Music, în Boston.

Vocea specială şi maniera aparte de interpretare ale Dianei Krall au atras atenţia unor cunoscuţi oameni de muzică, printre care basistul Ray Brown şi toboşarul Jeff Hamilton, care au încurajat-o să se mute în Los Angeles, unde avea să-l întâlnească pe celebrul pianist Jimmy Rowles. Impresionat de stilul ei, Jimmy Rowles a devenit profesorul de pian al Dianei, fiind totodată şi cel care a sprijinit-o în debutul carierei.

În 1993, Diana Krall a lansat primul album, "Stepping Out", pentru care a colaborat cu John Clayton şi Jeff Hamilton. Materialul a atras atenţia producătorului Tommy LiPuma, alături de care Diana a înregistrat cel de-al doilea album, "Only Trust Your Heart", lansat în 1995. Al treilea album, "All for You: A Dedication to the Nat King Cole Trio", a avut un succes impresionant, care după nominalizarea la premiile Grammy a rămas timp de aproape 70 de săptămâni în clasamentul Billboard Jazz. Au urmat alte zece albume cu vânzări record - printre care "The Look of Love", primul Top 10 în Billboard 200, sau "Diana Krall: Live in Paris", primul album live din carieră – recompensate cu numeroase discuri de platină, nominalizări şi premii, inclusiv două trofee Grammy pentru "Best Jazz Vocal Performance", în 1999, şi "Best Jazz Vocal Album", în 2002.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cântăreaţa de jazz Diana Krall va concerta la Bucureşti, în toamnă.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cântăreaţa de jazz Diana Krall va concerta la Bucureşti, în toamnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei