Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2009 - Anul XIV, nr. 83 (4069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme de securitate

MAE recomandă românilor să evite călătoriile în Republica Moldova

Ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, a recomandat, ieri, cetăţenilor români, să evite călătoriile în Republica Moldova şi că măsura introducerii de vize de către această ţară încalcă acordul Chişinăului cu Uniunea Europeană.

Diaconescu a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, că, potrivit acordului Chişinăului cu Uniunea Europeană introducerea de vize pentru cetăţenii UE trebuie să se facă cu o notificare prealabilă de 48 de ore a Comisiei Europene, ministrul precizând că această notificare nu s-a făcut.

El a adăugat că măsura introducerii de vize pentru cetăţenii români este discriminatorie întrucât această măsură se aplică pentru categorii de cetăţeni, şi nu pe criterii de naţionalitate.

"Recomandăm cetăţenilor români să evite călătoriile în această ţară", a spus ministrul, care a adăugat că măsura privind introducerea vizelor pentru români adoptată de autorităţile de la Chişinău este "nesăbuită".

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Moldova au nevoie de viză, începând cu data de 9 aprilie, orele 00.00, anunţă MAE, precizând că vizele vor fi eliberate de către Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

 

Notificare pentru colaborare

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a mai declarat că România a notificat autorităţile de la Chişinău cerând cu fermitate să i se comunice numărul eventualilor cetăţeni români arestaţi şi să permită acestora să beneficieze de ajutor consular.

"Începând de ieri, autorităţile de la Chişinău desfăşoară o operaţiune metodică de identificare a persoanelor care au participat la manifestările din 7-8 aprilie", a spus ministrul, precizând că, din declaraţiile publice făcute de procurorul general al R. Moldova, înţelege că printre cele 200 de persoane despre care se afirmă că sunt reţinute se află şi cetăţeni străini.

"Am făcut şi o notificare şi facem şi un apel insistent şi ferm către autorităţile din R. Moldova de a ni se comunica oficial numărul cetăţenilor români reţinuţi, de a permite personalului de la Consulatul României de a intra în legătură cu aceştia, pentru a le acorda neîntârziat asistenţa consulară, conform legilor internaţionale", a spus ministrul.

Cristian Diaconescu a precizat, totodată, că în opinia Ministerului de Externe, situaţia din R. Moldova ridică probleme de securitate şi cere în consecinţă cetăţenilor români să evite călătoriile în această ţară.

Procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Gurbulea, a declarat că printre persoanele reţinute la Chişinău se numără şi câţiva cetăţeni străini, informează ITAR-Tass, în pagina electronică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE recomandă românilor să evite călătoriile în Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
MAE recomandă românilor să evite călătoriile în Republica Moldova5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei