Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2009 - Anul XIV, nr. 83 (4069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Limitarea cumulului pensie-salariu reduce cheltuielile cu 80 mil. lei

Guvernul estimează pentru acest an o reducere a cheltuielilor de personal cu 60 milioane lei prin limitarea cumulului pensiei cu salariul plătit de stat, economii care vor creşte în următorii patru ani cu câte cinci milioane lei anual, până la 80 milioane lei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Economiile estimate de Guvern că vor fi obţinute din limitarea numărului de persoane care pot cumula pensia cu salariul plătit de stat, incluse şi într-un document oficial, sunt indicate în creştere anuală de la 60 milioane lei, în acest an, la 65 milioane lei, în 2010, la 70 milioane lei, în 2011, la 75 milioane lei, în 2012, şi la 80 milioane lei, în 2013.

"Va fi realizată o diminuare a cheltuielilor de personal din bugetul de stat, având în vedere numărul de 20.439 persoane, care cumulează pensia cu salariul obţinut de la instituţiile publice, precum şi prognoza următorilor ani privind piaţa muncii", au afirmat sursele citate.

Datele cuprinse în documentul oficial, obţinut de MEDIAFAX, indică faptul că la nivel central sunt înregistrate 1.403 persoane care cumulează pensia cu salariul, în timp ce la nivel local numărul acestora creşte la 19.036 persoane.

La nivel local, cheltuielile de personal rezultate din cumulul pensiei cu venitul salarial sunt defalcate în raport cu salariile nete lunare (17,9 milioane lei), contribuţii ale angajatorului (5,3 milioane lei) şi cuantumul pensiei (12,7 milioane lei), totalul sumei reprezentând pensia cu salariul ridicându-se la 25,5 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limitarea cumulului pensie-salariu reduce cheltuielile cu 80 mil. lei.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Limitarea cumulului pensie-salariu reduce cheltuielile cu 80 mil. lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei