Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceristul Gigi Becali a rămas în arest

Omul de afaceri Gigi Becali, alături de cei cinci acuzaţi în dosarul sechestrării unor persoane care i-ar fi furat autoturismul rămân în arest.

Alături de Becali au mai fost arestate gărzile sale Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Instanţa a dispus ca toţi cei cinci să stea în arest 29 de zile.

În cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanţa a decis să nu ia măsura arestării preventive, interzicându-i însă acestuia să părăsească ţara.

În cadrul procesului, avocatul Gheorghe Mateuţ a invocat mai multe probleme procedurale, susţinând că Becali a fost adus cu mandat, în condiţiile în care nu fusese citat anterior, cum prevede legislaţia. De asemenea, Mateuţ a mai invocat, totodată, mai multe probleme procedurale privind încălcarea dreptului la apărare.

Avocatul a arătat faptul că Judecătoria Sectorului 1 s-a pronunţat pe fondul cauzei deşi nu avea acest drept. Mateuţ a subliniat că opinia publică este indignată în legătură cu acest caz.

Un alt avocat al lui Becali a susţinut că hoţii "ştiau procedura ca şi profesorul Mateuţ".

Unul dintre avocaţii lui Becali, Cătălin Dancu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că starea clientului său este una bună, dar că instanţa nu le-a permis în niciun fel să vadă noile probe ale acuzării depuse, luni, de anchetatori. Mai mult, a arătat Dancu, în acest fel apărarea nu a putut depune la rândul ei probe care să vină în sprijinul lui George Becali, încălcându-se astfel dreptul la apărare.

Avocatul a mai arătat că instanţa le-a respins o cerere de recuzare a completului de judecată făcută din acest motiv.

Cu puţin timp înainte de încheierea pledoariilor, Victor Becali a părăsit sediul Tribunalului fără a face declaraţii presei.

 

Şedinţă cu scandal

Instanţa a reluat dezbaterile în procesul eliberării lui Gigi Becali, cu acelaşi complet care fusese recuzat.

Şedinţa de judecată în cazul eliberării lui Gigi Becali şi a altor patru persoane a fost suspendată, luni, la jumătate de oră de la începerea procesului, după ce avocaţii au recuzat completul de judecată.

Şedinţa a fost suspendată pentru aproximativ o oră, timp în care câteva sute de persoane au protestat, în faţa instanţei cerând eliberarea finanţatorului FC Steaua.

Avocaţii au recuzat completul de judecată, în condiţiile în care au cerut să vizioneze probele noi aduse de procurori şi admise, luni, de judecători, iar instanţa a respins această solicitare.

De asemenea, avocaţii au susţinut că nu au avut timp să studieze dosarul.

O altă nemulţumire a avocaţilor a fost legată de prezenţa în sala de judecată a poliţiştilor de la SPIR care ar fi provocat o stare de tensiune. Cererea lor de scoatere din sală a acestora a fost respinsă de instanţă.

Procurorii au depus, luni, la instanţă, CD-uri cu poze ridicate în timpul percheziţiilor efectuate în dosarul lui Gigi Becali, judecătorii Tribunalului Bucureşti urmând să le ia în considerare în judecarea recursului privind eliberarea finanţatorului FC Steaua şi a altor patru persoane.

Procurorii au depus, astfel, probe noi, în acest dosar, iar judecătorii le-au admis.

 

Apărătorii intenţionează să depună cereri de eliberare

Apărătorii finanţatorului echipei Steaua vor depune cereri de eliberare pentru clinetul lor, precizând că vor face acest lucru numai după ce Tribunalul Bucureşti îşi va motiva hotărârea, prin care s-a stabilit că este legală decizia dată în cazul lui Gigi Becali, de către Judecătoria sectorului 1.

Unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, că va introduce la Judecătoria Sectorului 1 două cereri, ambele în vederea eliberării clientului său. Astfel, arată avocatul, va fi introdusă o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, dar şi una de eliberare provizorie pe cauţiune.

Dancu a precizat totodată că aceste cereri vor fi introduse la judecătorie numai după ce Tribunalul Bucureşti îşi va motiva decizia de luni, prin care a confirmat hotărârea luată de Judecătoria Sectorului 1, de a-l aresta preventiv, pentru 29 de zile, pe Gigi Becali.

Avocatul a mai arătat că în raport de argumentele Tribunalului Bucureşti se vor invoca motivele pentru eliberarea din arest a clientului său.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristul Gigi Becali a rămas în arest.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Afaceristul Gigi Becali a rămas în arest5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei