Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2009 - Anul XIV, nr. 40 (4026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

20 de zile pentru depunerea actelor pentru taxa auto la valoarea veche

Posesorii de maşini second-hand de import care au cumpărat sau lansat o comandă fermă pentru un autovehicul înainte de 15 decembrie 2008, dar nu l-au înmatriculat, au la dispoziţie 20 de zile pentru a depune actele necesare achitării taxei auto la valoarea veche, înainte de triplarea din decembrie.

Aceştia trebuie să redacteze o cerere, care să fie însoţită fie de un document din care să reiasă că proprietarul actual a făcut o comandă fermă înainte de 15 decembrie 2008, fie de dovada radierii autovehiculului din ţara de provenienţă, potrivit unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, aprobată ieri.

În cazul autovehiculelor pentru care a fost eliberată dovada de înmatriculare provizorie de către autorităţile din ţara de provenienţă înainte de 15 decembrie, proprietarii maşinilor trebuie să depună, pe lângă documentele menţionate, şi o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că autovehiculul a fost achiziţionat anterior datei de 15 decembrie în vederea înmatriculării în România.

Toate actele menţionate trebuie înaintate autorităţii fiscale competente pentru calculul taxei pe poluare.

Termenul de 20 de zile pentru depunerea actelor va fi calculat începând de la data publicării ordonanţei de urgenţă în Monitorul Oficial.

Diferenţa dintre taxa auto triplată şi taxa auto valabilă în perioada 1 iulie - 15 decembrie 2008 va fi restituită contribuabililor, la cerere, în termen de 45 de zile de la data depunerii unei cereri în acest sens şi a documentaţiei necesare.

În vederea calculării cuantumului taxei la nivelul din iulie, cererea şi documentele, înregistrate la autoritatea fiscală competentă, se completează în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de ieri, cu cartea de identitate a vehiculului, şi, în cazul autovehiculelor rulate achiziţionate din alte state, un document din care să rezulte data primei înmatriculări a acestora, precum şi rezultatul expertizei tehnice efectuate de Regia Autonomă "Registrul Auto Român" ori rezultatul evaluării individuale.

"Procedura de restituire se stabileşte prin ordin al ministrului Mediului şi ministrul Finanţelor Publice, în termen de 30 de zile de la data publicării prezentei ordonanţe de urgenţă", arată documentul Guvernului.

Ordonanţa de ieri mai prevede că "atunci când un autovehicul pentru care s-a plătit taxa în România este ulterior scos din parcul auto naţional se restituie valoarea reziduală a taxei, calculată în raport cu prevederile în vigoare la momentul înmatriculării autovehiculului în România".

Persoanele care au achiziţionat autovehicule în vederea înmatriculării în România după data de 15 decembrie 2008 şi care au achitat taxa pe poluare până la data intrării în vigoare a ordonanţei de ieri nu vor beneficia prevederile acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de zile pentru depunerea actelor pentru taxa auto la valoarea veche.
 Vizualizări articol: 333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20 de zile pentru depunerea actelor pentru taxa auto la valoarea veche0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei