Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2009 - Anul XIV, nr. 29 (4015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Materialele vrac vor fi transportate, de astăzi, doar după ce vehiculele vor fi cântărite

Transportatorii vor putea de astăzi să deplaseze bunuri vrac pe drumurile publice numai în baza unui tichet de cântar care să ateste că vehiculul nu depăşeşte masa maximă admisă, iar furnizorii ale căror bunuri sunt distribuite vor fi obligaţi să deţină cântare în punctele de încărcare.

Furnizorul va trebui să ţină evidenţa cronologică şi sistematică a tichetelor de cântar eliberate, să nu permită plecarea din punctul de încărcare a vehiculelor necântărite, să asigure condiţii pentru curăţarea roţilor înainte de intrarea vehiculelor pe drumul public şi să nu permită intrarea pe drumul public a maşinilor din care se scurg bunuri divizibile (vrac - n.r.) sau reziduuri, potrivit unei hotărâri de guvern care intră în vigoare astăzi.

Şoferii vor avea obligaţia să nu circule cu vehicule care transportă bunurile divizibile de la furnizorii care nu efectuează cântărirea sau care nu eliberează tichet de cântar, să nu transporte materiale vrac cu vehicule care nu au prelată, iar în cazul în care autovehiculele sunt prevăzute prin construcţie cu obloane, acestea trebuie să fie asigurate cu sisteme de închidere care să asigure etanşeitatea.

Utilizatorii trebuie, printre altele, să comunice furnizorului, în scris, masa maximă admisă prevăzută de legislaţia în vigoare pentru vehiculele utilizate şi să transbordeze încărcătura, pe propria cheltuială, parţial sau total, în unul sau mai multe vehicule, astfel încât să fie respectate masele pe axe maxime admise.

În cazul în care vehiculul depăşeşte masa maximă admisă, transportatorul trebuie să deţină o autorizaţie specială de transport, eliberată de administratorul drumului.

Sancţiunile contravenţionale aplicate furnizorilor de bunuri divizibile pot ajunge până la 40.000 lei, cele aplicate utilizatorilor până la 10.000 lei, iar cele aplicate conducătorilor auto până la 4.000 lei.

Dacă vehiculul călătoreşte cu masa pe axe depăşită, peste nivelul ce poate fi autorizat, fără autorizaţie specială de transport, acesta poate fi imobilizat până la îndeplinirea obligaţiilor legale, în paralel cu sancţiunile prevăzute de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Materialele vrac vor fi transportate, de astăzi, doar după ce vehiculele vor fi cântărite.
 Vizualizări articol: 365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Materialele vrac vor fi transportate, de astăzi, doar după ce vehiculele vor fi cântărite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei