Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 ian 2009 - Anul XIV, nr. 24 (4010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Furtul armelor de la UM Ciorogârla - o provocare fără precedent în ultimii 20 de ani

Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, a declarat, ieri, că furtul unor arme de la unitatea militară din Ciorogârla este "un semnal care trebuie să pună pe gânduri", fiind o provocare fără precedent pentru instituţiile statului, în ultimii 20 de ani.

"Este un semnal care trebuie să ne pună pe gânduri şi care ne demonstrează, dacă mai era ceva de demonstrat, că instituţiile statului se află în faţă unor provocări fără precedent în ultimii 20 de ani. Respectul legii şi impunerea acestui respect trebuie să fie prioritar, nu numai a instituţiilor cu atribuţii în justiţie, ci a tuturor atribuţiilor statului", a spus ministrul răspunzând unei întrebări în cadrul unei conferinţe de presă.

Cătălin Predoiu a mai spus că libertatea nu înseamnă anarhie şi nu însemană încălcare a drepturilor celorlalţi, în urma revoluţiei din decembrie '89 românii câştigându-şi drepturile fundamentale. "Nu este cazul să neglijăm provocările care vin, chiar din sânul societăţii ca urmare a unor abuzuri de drept", a mai spus Predoiu.

Ministrul a mai spus, că situaţia de la Ciorogârla este un semnal în primul rând pentru instituţiile cu atribuţii în justiţie, "că trebuie să-şi facă treaba".

"Cu alte cuvinte devine cât mai clar că este prioritar să rezolvăm problemele din Justiţie. Putem avea creşteri economice, putem avea PIB-uri cu deficite mici, putem avea bunăstare materială, dar fără justiţie nu o să avem o societate civilizată şi vice-versa. Putem avea lipsuri şi vom avea lipsuri în anii în care vin, putem avea constrângeri financiare, dar ne putem păstra civilitatea şi demnitatea dacă vom reuşi să asigurăm un act de justiţie de calitate şi siguranţa cetăţeanului", a mai spus Predoiu.

 

17 persoane, demise

 

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a demis, ieri, 17 persoane, între care şeful Statului Major al Forţelor Aeriene Constantin Croitoru şi a şefului Direcţiei de Contrainformaţii din cadrul SMG, lt. Col.Maricel Popa.

Stănişoară a spus că de la unitatea militară de la Ciorogârla au fost furate pistoale, pistoale mitralieră, o puşcă mitralieră, câteva baionete şi câteva binocluri, subliniind că nu a fost furată muniţie.

Secţia Parchetelor Militare a fost anunţată, miercuri la prânz, despre faptul că depozitul de armament de la o unitate militară de la Ciorogârla a fost găsit descuiat. Joi, procurori militari au audiat şase persoane în acest caz.

Anchetatorii Parchetului Militar Teritorial Bucureşti au audiat opt persoane, printre care şi comandatul UM 01916 de la Ciorogârla, în legătură cu sustragerea a peste 60 de mitraliere şi 25 de pistoale, dar şi alte echipamente militare, informează surse judiciare.

În urma investigaţiilor magistraţilor, primele indicii au relevat faptul că furtul s-a comis cu mai mult timp în urmă, armamentul fiind transportat cu vehicule de mare tonaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Furtul armelor de la UM Ciorogârla - o provocare fără precedent în ultimii 20 de ani.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Furtul armelor de la UM Ciorogârla - o provocare fără precedent în ultimii 20 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei