Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 ian 2009 - Anul XIV, nr. 10 (3996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci cazuri de gripă şi peste 42.000 de infecţii respiratorii, înregistrate în ultima săptămână

Cinci cazuri de gripă şi peste 42.000 de infecţii respiratorii au fost înregistrate în ultima săptămână de supraveghere, Ministerul Sănătăţii precizând că numărul infecţiilor respiratorii este cu 2,3 la sută mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit unui comunicat de ieri al Ministerului Sănătăţii, în perioada 5 - 11 ianuarie s-au înregistrat 42.612 infecţii respiratorii, cu 2,3 la sută mai puţin faţă de aceeaşi săptămână de supraveghere a anului trecut.

În acelaşi interval de timp s-au înregistrat şi 15.424 de cazuri de pneumonii, iar Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a confirmat şi existenţa a două cazuri de gripă în judeţul Iaşi şi a altor trei în judeţul Cluj, toate la grupa de vârstă 15 - 64 de ani.

Ministerul Sănătăţii recomandă continuarea vaccinării împotriva gripei. Vaccinarea antigripală a populaţiei la risc se face gratuit, în cadrul "Subprogramul de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare".

Pentru sezonul 2008-2009, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi distribuit 3.100.000 doze de vaccin gripal. Până la data de 4 ianuarie 2009 s-au utilizat aproximativ 97 la sută din dozele achiziţionate, fiind vaccinate gratuit peste trei milioane de persoane din grupele de risc stabilite conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Recomandarea de vaccinare antigripală este adresată în special persoanelor de peste 65 de ani, cu boli cronice şi personalului medical. Aceştia se pot vaccina gratuit la medicii de familie, respectiv în unităţile în care sunt angajaţi.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii le cere medicilor să recomande şi să vaccineze antigripal pacienţii, deoarece perioada utilă de vaccinare se prelungeşte şi în săptămânile următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci cazuri de gripă şi peste 42.000 de infecţii respiratorii, înregistrate în ultima săptămână .
 Vizualizări articol: 354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci cazuri de gripă şi peste 42.000 de infecţii respiratorii, înregistrate în ultima săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei