Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 ian 2009 - Anul XIV, nr. 10 (3996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demisie de onoare

Ardelean a demisionat şi spune că în servicii şi parchete sunt "zeci de Virgil Ardelean şi Vulpi"

Virgil Ardelean şi-a prezentat demisia de onoare din funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), avertizând că în poliţie, serviciile de informaţii şi în parchete sunt "zeci de Virgil Ardelean şi de Vulpi".

"Îmi prezint demisia de onoare din funcţia de şef al DGIPI şi sper ca acolo să acceadă doar profesionişti de marcă, care prin prestaţia lor să ajute conducerea MAI şi Guvernul României la fundamentarea deciziilor în zonele de competenţă şi să participe viguros la lupta împotriva ameninţărilor pe care crima organizată şi corupţia le generează", arată Virgil Ardelean într-o declaraţie de ieri remisă agenţiei MEDIAFAX.

Ardelean susţine că România de astăzi este formată din "numeroase câmpuri difuze de influenţă", unele dintre ele având tendinţe de a concura cu autorităţile de stat pentru a gestiona puterea în România, "folosind o gamă spectaculoasă de infrastructură umană şi financiară".

''Pe zi ce trece, din păcate, sunt afectate principiile, valorile şi responsabilităţile. Poate acestui context merită a fi analizată situaţia creată la MAI", menţionează Ardelean.

El spune că nu se poate pune etichetă de "entitate compromisă" pe toţi politicienii, oamenii de afaceri, judecătorii, poliţiştii şi ziariştii.

"Că sunt entităţi compromise, aceasta este o prostie, oricum marea masă a populaţiei nu mai crede în multe valori şi nu este corect. Dar toţi avem obligaţia să facem tot ce se poate ca în funcţiile de exercitare a autorităţii să nu acceadă oameni ai crimei organizate, a celor corupţi", spune Ardelean.

 

„Spectacolul Vulpii”

Ardelean precizează că în ultimele zile au fost dezbateri profunde, serioase, legate de viaţa politică, de şansele noului Guvern, de numirile în funcţii la MAI, fiind şi un spectacol, cel "al Vulpii".

"Nimănui dintre cei implicaţii, indiferent ce au spus despre mine şi despre serviciul de informaţii al MAI, nu le reproşez nimic decât, unora, care nu deţin întreaga gamă de date necesară abordării unei analize profunde şi, este firesc să fie aşa, dacă avem în vedere că vorbim de un serviciu de informaţii secret", subliniază Ardelean.

El menţionează că în toate ţările UE şi NATO, corpul tehnic, profesional, al sistemului poliţienesc şi al serviciilor de informaţii are legi şi reguli proprii, în care nu se amestecă interesele politicului. În opinia acestuia, dacă legile actuale nu sunt satisfăcătoare, ar trebui să fie schimbate.

"Demisia mea a fost afirmată în faţa Preşedintelui ţării, în aceeaşi zi a fost prezentată ministrului de Interne, care, la rândul său, a înaintat-o primului-ministru. Orice asociere referitoare la posibile conexiuni ascunse ale mele, în afara celor derivate din atribuţiile legale de serviciu, în legătură cu cazul Hayssam sunt neadevăruri", susţine Ardelean, adăugând că în toate cazurile şi-a făcut datoria.

În încheiere, Ardelean adresează zonei politice un citat din Winston Churchill potrivit căruia "abilitatea politică constă din a putea să prevezi ce are să se întâmple mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare şi anul viitor, iar apoi să poţi explica de ce nimic din toate acestea nu s-au întâmplat".

"Cam asta a fost. S-au presupus multe. Rămâne doar să se explice de ce nimic din ce s-a presupus nu se confirmă ?!", arată Ardelean în finalul documentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardelean a demisionat şi spune că în servicii şi parchete sunt "zeci de Virgil Ardelean şi Vulpi".
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ardelean a demisionat şi spune că în servicii şi parchete sunt "zeci de Virgil Ardelean şi Vulpi"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei