Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doar un sfert din posesorii de arme din ţară şi-au vizat permisele

Doar un sfert din posesorii de arme din ţară s-au prezentat la Poliţie pentru a-şi viza permisele de armă, în Capitală fiind vizate, până în acest moment, aproximativ o mie din cele aproape 6.000 de permise, care ar trebui avizate până la sfârşitul anului.

Poliţia Română a anunţat, ieri, primele rezultate ale acţiunii naţionale de vizare a permiselor de armă şi a atestatelor de colecţionar, acţiunea "Viza 2008", declanşată în 15 septembrie.

Astfel, potrivit autorităţilor, s-au prezentat pentru a-şi viza permisul de armă 13.201 de posesori, din cei 53.217 de deţinători de arme din ţară care au obligaţia de a se merge la Poliţie până la sfârşitul anului, pentru a obţine viza. Din numărul total de deţinători, 89 la sută au arme de vânătoare, zece la sută arme de tir sportiv şi unu la sută deţin arme de apărare şi pază.

De asemenea, din cele 5.911 de persoane, care se regăsesc în evidenţa Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, s-au prezentat pentru viză doar 1.178 de posesori de arme.

Poliţia Română precizează că poliţiştii au confiscat 53 de permise de armă pentru anularea acestora, iar faţă de 64 de persoane au dispus măsura "suspendării sau anulării autorizării de a deţine, purta şi folosi arme letale".

Totodată, 119 persoane au renunţat la calitatea de deţinător de arme letale, în timp ce alte 2.615 persoane au solicitat înscrierea armelor neletale supuse autorizării din certificatul de deţinător în permisul de armă, conform prevederilor OUG 26/2008.

Alte 907 permise de armă au fost preschimbate în certificate de deţinător, întrucât posesorii armelor neletale le-au procurat în baza prevederilor Legii numărul 17/1996 şi a Legii 295/2004, înainte de intrarea în vigoare a prevederilor OUG 26/2008.

Conform Poliţiei Române, poliţiştii din cadrul structurilor specializate au aplicat 296 de amenzi în valoare totală de 106.800 de lei şi au constatat 114 infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar un sfert din posesorii de arme din ţară şi-au vizat permisele.
 Vizualizări articol: 351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar un sfert din posesorii de arme din ţară şi-au vizat permisele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei