Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MSP şi Federaţia Sanitas continuă negocierile săptămâna viitoare

Ministerul Sănătăţii Publice şi Federaţia Sanitas vor continua şi săptămâna viitoare negocierile cu privire la salariile din sistemul sanitar, ministrul Eugen Nicolăescu afirmând că părţile au ajuns să aibă poziţii apropiate, însă ieri noapte urma să se decidă dacă vor fi suspendate protestele.

Ministrul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas au declarat ieri că sunt mai aproape de semnarea, săptămâna viitoare, a unui acord şi că în această perioadă s-au făcut progrese vizibile, dar hotărârea privind suspendarea protestelor va fi luată în această noapte după consultarea cu membrii federaţiei.

După o întâlnire care a durat aproape două ore, ministrul Sănătăţii s-a declarat optimist în privinţa semnării acordului cu Federaţia Sanitas şi crede chiar că acţiunile de protest vor fi suspendate.

"Acordul pe care vrem să-l semnăm cuprinde 15 puncte. Au mai rămas în negociere trei, cele mai sensibile, care vizează nivelul creşterilor salariale. Am gândit că cel mai bine este să pregătim un pachet de creşteri salariale, ne referim la prime, sporuri, creşteri salariale efective", a spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la sfârşitul întâlnirii cu membrii Federaţiei Sanitas.

Demnitarul a precizat că au fost făcute progrese în privinţa creşterii valorii punctului, dar nu a precizat în ce constau acestea, spunând că este bine să fie făcute publice la finalul întâlnirilor.

 

Progrese mari în negocieri

"Mai avem nevoie de câteva zile până la mijlocul săptămânii viitoare pentru a mai face câteva variante. Un lucru este cert, ambele părţi consideră că progresele sunt mari. Am primit acordul să suspende toate acţiunile de protest pentru că ele nu-şi au practic rostul în condiţiile în care mai avem câteva zile de discuţii", a mai spus ministrul Sănătăţii.

El a precizat că a fost negociere grea şi anevoioasă, că angajaţii din Sănătate merită salarii mai bune, dar "că trebuie să ne raportăm la posibilităţile pe care le are sistemul sanitar". "Un pas mare, decisiv, va fi săptămâna viitoare, când avem toate şansele să semnăm acordul", a conchis ministrul Sănătăţii.

La rândul său, liderul Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a spus că nu are cum să fie pe deplin mulţumit, dar că este un progres evident discuţia care a avut loc ieri.

"În mod cert nu ne vom opri la şapte la sută. Deja astăzi s-a vorbit de zece la sută. Sigur, am vrea 20 la sută, dar nu putem cere de capul nostru, ci trebuie să colaborăm şi cu celelalte grupe de salariaţi, adică să aşteptăm rezultatul negocierilor dintre sindicate şi Executiv. Este un progres pe care îl vom evidenţia şi la întâlnirea de săptămâna viitoare", a mai spus Marius Petcu.

 

Protestele ar putea fi suspendate

Liderul Sanitas a precizat, de asemenea, că potrivit înţelegerii de ieri, numărul primelor de stabilitate va creşte şi de asemenea şi sporul specific sistemului, respectiv sporul de prevenţie care nu va mai rămâne 11 la sută.

"Avem declaraţia ministrului pe care o vom insera săptămâna viitoare în document cu privire la aceste prime şi la sporul de prevenţie. În legătură cu suspendarea acţiunilor de protest, nu pot da un răspuns pe loc, dar vom discuta cu membrii federaţiei noastre rezultatul negocierilor şi cred că va triumfa raţiunea. Dimineaţă, la ora 10.00 vom putea confirma dacă acţiunile de protest vor fi suspendate”, a conchis Marius Petcu.

Săptămâna trecută, Federaţia Sanitas ameninţa că va organiza un miting în Capitală în 11 noiembrie, va declanşa greva de avertisment în 14 noiembrie şi cea generală în 20 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MSP şi Federaţia Sanitas continuă negocierile săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MSP şi Federaţia Sanitas continuă negocierile săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei