Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2008 - Anul XIII, nr. 256 (3937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parlament

Moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă

Purtătorul de cuvânt al PD-L, Liviu Negoiţă, a anunţat, miercuri, că moţiunea de cenzură intitulată "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă la Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi cere demiterea Guvernului, pentru că încalcă în mod flagrant Constituţia.

Negoiţă a arătat că moţiunea de cenzură intitulată "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă", iniţiată de PD-L, susţine că "premierul Tăriceanu încearcă să învrăjbească cetăţenii împotriva profesorilor, spunând că mărirea salariilor acestei categorii a generat criza din România, în condiţiile în care niciun leu nu a fost încă plătit în plus la salariile celor din educaţie".

"Guvernul Tăriceanu trebuie demis, pentru că încalcă în mod flagrant regulile constituţionale", cere PDL-ul în moţiunea de cenzură, potrivit lui Liviu Negoiţă.

Purtătorul de cuvânt al PD-L a mai menţionat că democrat-liberalii au primit semnături pentru depunerea acestei moţiuni, pe lângă parlamentarii proprii, de la PSD, PC, PRM, dar şi parlamentari independenţi şi de la minorităţi.

Moţiunea de cenzură susţine că "premierul Tăriceanu încearcă să învrăjbească cetăţenii împotriva profesorilor, spunând că mărirea salariilor acestora a generat criza din România, în condiţiile în care nici un leu nu a fost încă plătit în plus la salariile celor din educaţie".

Documentul arată că premierul Călin Popescu Tăriceanu ascunde faptul că fondurile alocate pe anul în curs sistemului de educaţie nu au fost "nici pe departe" cheltuite.

"Guvernul a făcut o practică din cheltuiala discreţionară a fondurilor publice trimise în buzunarele clientelei politice şi ale bugetarilor de lux din agenţiile guvernamentale", acuză PD-L.

Democrat-liberalii arată că Guvernul Tăriceanu trebuie demis pentru că încalcă în mod flagrant regulile constituţionale, legea de majorare a salariilor profesorilor fiind votată în unanimitate de Parlamentul României, "unicul posesor de drept al suveranităţii naţionale".

"În încercarea de a se opune aplicării ei, Guvernul a trimis legea în faţa Curţii Constituţionale, care a găsit-o conformă cu Constituţia. Şi chiar după ce Preşedintele României a promulgat-o, primul-ministru Tăriceanu a hotărât să nu o pună în aplicare", mai susţine textul moţiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei