Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetat penal, Dumitru Morhan se vrea deputat de Maramureş

Preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România (UDUR), omul de afaceri sucevean Dumitru Morhan, care e cercetat în mai multe dosare penale, şi-a înscris, ieri, candidatura ca independent la alegerile parlamentare într-un colegiu uninominal din Maramureş.

Preşedintele BEJ Maramureş, judecătorul Oresia Gondor, a declarat că toate formalităţile au fost îndeplinite, iar candidatura lui Dumitru Morhan a fost înscrisă în Colegiul Uninominal 7 din zona Mara-Cosău.

Ea a spus că până în prezent Dumitru Morhan este singurul candidat independent la alegerile din 30 noiembrie din judeţ.

Dumitru Morhan, care este preşedintele UDUR, a încercat şi în 2004 să candideze pentru un loc de deputat pe listele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România, dar că această asociaţie nu a fost acceptată de BEC în alegeri pentru că nu a făcut dovada semnăturilor necesare, iar în acest an UDUR nu poate avea candidaţi pentru că nu este asociaţie de utilitate publică.

Dumitru Morhan a fost membru al Uniunii Ucrainenilor din România, într-o perioadă fiind vicepreşedinte al acesteia, dar a fost exclus şi şi-a format ulterior UDUR.

Actualul deputat al UUR, Ştefan Buciuta, a declarat că nu crede că înscrierea în cursă a omului de afaceri sucevean ar putea să îi producă probleme în ceea ce priveşte realegerea sa din partea minorităţii ucrainene.

El a arătat că Dumitru Morhan este un om de afaceri controversat, care este urmărit penal în mai multe dosare penale la Parchetul Suceava şi a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi fals la Tribunalul Suceava.

"Omul doreşte neapărat să fie deputat şi cum nu a putut să se înscrie altfel în alegeri, a ales să candideze în Maramureş. Cred că vor fi contestaţii la candidatura sa, pentru că am înţeles că are mai multe dosare pe rol şi la Parchet şi la Tribunalul din Suceava. Este judecat pentru evaziune şi fals", a declarat Ştefan Buciuta.

Până în prezent, la Biroul Electoral Judeţean Maramureş şi-au înscris candidaţii pe colegii uninominale PDL, PNL, PNG şi PSD.

Omul de afaceri sucevean Dumitru Morhan este cercetat în mai multe dosare penale de Parchetul Tribunalului Suceava, într-unul fiind trimis în judecată pentru înşelăciune, complicitate la evaziune fiscală şi uz de fals. Într-un alt dosar penal Morhan este cercetat pentru evaziune fiscală în legătură cu tranzacţii cu produse de balastieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetat penal, Dumitru Morhan se vrea deputat de Maramureş.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetat penal, Dumitru Morhan se vrea deputat de Maramureş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei