Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Magistraţii ar putea fi sancţionaţi pentru nefinalizarea la termen a unor dosare

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Bărbulescu, a anunţat, ieri, la Oradea, că va solicita periodic de la instanţe şi parchete situaţia dosarelor vechi şi a celor care nu au fost finalizate la termen, magistraţii putând fi sancţionaţi.

"Am înaintat o notă tuturor curţilor de apel şi parchetelor curţilor de apel din ţară pentru a atrage atenţia şefilor de instituţii să transmită periodic situaţia dosarelor vechi şi a celor nefinalizate în termen", a declarat preşedintele CSM.

Potrivit aceleiaşi surse, în urma unor verificări făcute la instanţele şi parchetele din ţară, au existat cazuri în care "nu s-a acordat importanţa cuvenită soluţionării cu celeritate şi în termen a dosarelor aflate în lucru".

"De acum încolo, dacă se vor constata încălcări ale procedurii de lucru, imputabile magistraţilor, aceştia vor răspunde disciplinar. În cazul în care problemele vizează managementul instanţei sau a unităţii de parchet, dacă vina aparţine şefului instanţei sau parchetului, care nu a supravegheat activitatea magistraţilor, se poate merge până la revocarea din funcţie a şefului respectiv", a declarat Lidia Bărbulescu.

Biroul de presă al CSM arată într-un comunicat remis ieri că celeritatea procedurii judiciare cu respectarea tuturor garanţiilor procesuale ale părţilor, constituie indicatori de calitate esenţiali cu privire la modul de funcţionare a oricărui sistem judiciar, deziderate impuse de normele legale interne dar şi de cele internaţionale.

Din aceste motive, Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat ca începând cu 15 noiembrie, fiecare curte de apel să comunice centralizat, lunar, pentru aceasta şi pentru instanţele din raza sa teritorială, situaţia dosarelor mai vechi de 1 an aflate pe rol, precum şi cea a hotărârilor ce nu au fost redactate în termenul prevăzut de lege.

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat ca în cuprinsul comunicărilor să fie indicate succint cauzele care au condus la redactarea cu întârziere a hotărârilor judecătoreşti, notează sursa citată.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magistraţii ar putea fi sancţionaţi pentru nefinalizarea la termen a unor dosare.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Magistraţii ar putea fi sancţionaţi pentru nefinalizarea la termen a unor dosare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei