Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2008 - Anul XIII, nr. 224 (3905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studenţii vor majorarea burselor cu sută la sută

Studenţii ameninţă cu grevă în luna octombrie dacă Ministerul Educaţiei nu va rezolva solicitările lor legate de majorarea burselor cu sută la sută, mărirea numărului locurilor în cămine şi decontarea cheltuielilor de transport.

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) şi cei ai Uniunii Studenţilor din România (USR) au avut, fiecare, la sfârşitul săptămânii trecute, o întâlnire cu toţi liderii din ţară şi au hotărât că vor recurge la grevă dacă nu li se rezolvă solicitările.

Preşedintele UNSR, Gabriel Petrea, a declarat, ieri, că studenţii pe care îi reprezintă vor intra în grevă în cea de-a două jumătate a lunii octombrie, până atunci având loc pichete la sediul Ministerului Educaţiei, data exactă nefiind încă fixată.

 

Studenţii vor ieşi în stradă

Şi preşedintele USR, George Păduraru, susţine că studenţii vor ieşi în stradă dacă nu li se soluţionează solicitările.

Studenţii spun că vor face "tot ce se poate" pentru a se dubla cuantumul burselor şi pentru a se rezolva celelalte probleme, legate de repartizarea locurilor în cămine şi de modul în care se decontează transportul în comun.

Revendicarea privind bursele vizează majorarea bugetului alocat în acest scop astfel încât studenţii să primească, lunar, minimum 550 de lei.

"Nicio bursă nu trebuie să fie mai mică decât salariul minim pe economie, astfel ca studentul să poată supravieţui", a precizat Gabriel Petrea.

În prezent, bursa este între 220 şi 300 de lei, în funcţie de universităţi, iar după achitarea cheltuielilor de cămin studenţii mai rămân cu aproximativ 150 de lei pe lună, ceea ce este insuficient, precizează Păduraru.

 

Pregătiri de proteste

Săptămâna trecută cele două organizaţii studenţeşti s-au declarat nemulţumite de rezultatul întâlnirii cu ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, principala lor cerere fiind dublarea burselor, ministrul fiind de acord doar cu o majorarea de zece procente.

Gabriel Petrea declara, joi, că studenţii se pregătesc de proteste, fiind foarte nemulţumiţi de faptul că ministrul Educaţiei nu a fost de acord cu dublarea burselor, acordând doar zece la sută, "dar aceasta nu este o majorare, ci o indexare cu inflaţia".

"Suntem nemulţumiţi, este posibil să ajungem şi la grevă. Am cerut din nou o întâlnire cu prim-ministrul Tăriceanu şi avem o promisiune că această discuţie va avea loc până la 1 octombrie", preciza Petrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii vor majorarea burselor cu sută la sută.
 Vizualizări articol: 353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţii vor majorarea burselor cu sută la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Au dreptate trimis de
(23 sep 2008, 11:26:51
Avand in vedere ca sunt putini bursieri, cred ca ar trebui tratati si ei macar la fel ca si pensionarii. Numeni nu se gandeste ca de ei depinde viitorul tarii. Pare putin cam "ceausist" ceea ce spun eu, dar vedeti unde am ajuns daca nu ne-am tratat cu respect materia cenusie. Si studentii bursieri(ma refer in principal la cei care iau burse de studiu si de merit) chiar merita burse mai mari. Iar la cei cu burse sociale ar trebui sa li se impuma si niste conditii minime de "performanta". Ca nu e obligat statul sa intretina in facultate toata "licheaua". Pardon de expresie....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei