Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deschiderea anului şcolar generează un trafic mai intens în marile oraşe

Poliţia Rutieră afirmă că începerea anului şcolar va genera luni aglomeraţie în marile oraşe, în Bucureşti fiind aşteptate cele mai mari probleme, motiv pentru care agenţii au adoptat un plan special de măsuri, pentru evitarea ambuteiajelor.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că se aşteaptă creşteri semnificative ale valorilor de trafic pe toate drumurile naţionale. Motivul este deschiderea, luni, a noului an şcolar, fapt pentru care mulţi părinţi îşi vor aduce copiii duminică din locurile unde aceştia şi-au petrecut vacanţa.

"Ţinând cont de faptul că Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat pentru astăzi vreme rece şi ploi locale în sudul şi sud-vestul ţării, le recomandăm părinţilor să nu îşi amâne călătoria pentru a doua parte a zilei, cu atât mai puţin după lăsarea serii, când aria ploilor se va extinde în cea mai mare parte a teritoriului", arată sursa citată.

Poliţiştii recomandă şoferilor ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză scăzută, adaptată permanent condiţiilor de drum, să se asigure la fiecare manevră, să utilizeze luminile, să evite călătoriile pe timpul nopţii, când marcajele rutiere, din cauza carosabilului umed, sunt mai greu vizibile, crescând riscul părăsirii părţii carosabile.

"Ca în fiecare toamnă, deschiderea anului şcolar înseamnă şi o creştere semnificativă a aglomeraţiei din marile oraşe. Având în vedere condiţiile de călătorie cu mijloacele de transport în comun (iar în unele oraşe lipsa acestor mijloace), majoritatea părinţilor preferă să-şi transporte copiii la şcoală sau la grădiniţă cu autoturismele personale. Implicit, timpul de deplasare se măreşte considerabil. În plus, vremea neprielnică prognozată pentru luni (temperaturi maxime cuprinse între 8 şi 16 grade, ceva mai ridicate în Dobrogea, cer noros şi ploaie în toată ţara, mai ales în cursul zilei) va aduce în trafic un număr record de autovehicule", mai arată Infotrafic.

Sursa citată subliniază că cele mai mari probleme de trafic se vor înregistra în Bucureşti. De aceea, Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei a adoptat un plan special de măsuri, cooptând în activităţile de fluidizare a circulaţiei agenţi de ordine publică şi de la poliţia comunitară. Poliţiştii vor acţiona pe arterele pe care se produc frecvent ambuteiaje, în zona şcolilor şi a pieţelor de flori.

De asemenea, Serviciul Poliţiei de Ordine Publică şi Serviciul de Poliţie Metrou din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pune în practică planul de măsuri de asigurare a unui climat de siguranţă civică în mijloacele de transport în comun.

Poliţia face un apel mai ales conducătorilor auto care nu transportă copii să folosească, măcar în prima zi de şcoală, transportul în comun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschiderea anului şcolar generează un trafic mai intens în marile oraşe.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deschiderea anului şcolar generează un trafic mai intens în marile oraşe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei