Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 600 de copii bolnavi de spina bifida şi/sau hidrocefalie se nasc anual în România

Aproximativ 600 de copii bolnavi de spina bifida şi/sau hidrocefalie se nasc anual în România, iar singura şansă de supravieţuire şi de ameliorare a stării de sănătate a acestor copii o reprezintă intervenţia chirurgicală, susţine Asociaţia Română Spina Bifida şi Hidrocefalie (ARSBH).

Potrivit asociaţiei, intervenţia chirurgicală este necesară pentru refacerea circuitelor anatomice normale folosindu-se un dispozitiv medical de drenaj.

Începând din anul 2004, Asociaţia Română Spina Bifida şi Hidrocefalie şi-a asumat responsabilitatea de a identifica câţi mai mulţi dintre copiii suferinzi de aceste două maladii grave şi de a susţine financiar operarea lor prin achiziţia sistemelor de drenaj şi a celorlalte dispozitive medicale necesare efectuării intervenţiilor chirurgicale.

"Până în prezent, au fost donate de către Asociaţia Română Spina Bifida şi Hidrocefalie sisteme de drenaj şi alte dispozitive medicale pentru realizarea a peste 320 de intervenţii chirurgicale, la peste 300 de copii. Un asemenea implant - sistem de drenaj - costă între 400 şi 2.000 de euro, de aceea valoarea financiară a acestui efort este considerabilă, fiind de peste 200.000 de euro. Numai în acest an, în cele nouă spitale cu care asociaţia colaborează, au fost realizate 112 intervenţii chirurgicale în care s-au folosit materiale medicale donate de Asociaţia Română Spina Bifida şi Hidrocefalie", afirmă sursa citată.

Astfel, au fost eliminate, în totalitate, listele de aşteptare, din spitale, pentru primirea unui sistem de drenaj, de către un pacient minor. În prezent, orice solicitare facută de un medic neurochirurg care urmează să opereze un copil bolnav de spina bifida sau hidrocefalie, pentru asigurarea unui asemenea dispozitiv medical, este rezolvată în termen de cel mult 48 de ore.

Hidrocefalia congenitală este acumularea în exces, la nivelul creierului, a lichidului cefalo-rahidian prezentă de la naştere. Excesul de fluid duce la creşterea presiunii intracraniene la copil determinând afectare cerebrală cu pierderea abilităţilor mentale şi fizice. Diagnosticul şi tratamentul prompt poate preveni o mare parte din aceste probleme, permiţând copilului să crească şi să se dezvolte normal. Pot însă apărea probleme minore cum ar fi dificultăţile de învăţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 600 de copii bolnavi de spina bifida şi/sau hidrocefalie se nasc anual în România.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 600 de copii bolnavi de spina bifida şi/sau hidrocefalie se nasc anual în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei