Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2008 - Anul XIII, nr. 179 (3860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crucea Roşie trimite voluntari la recensământul nomazilor din Italia

Crucea Roşie din România va trimite, de la mijlocul lunii august, voluntari care să participe la recensământul din taberele de nomazi de la Roma alături de oamenii Crucii Roşii Italiene, care-i asistă pe poliţiştii italieni în acest demers.

Într-un comunicat de ieri al Crucii Roşii din România (CRR) se precizează că preşedintele organizaţiei, Mihaela Geoană, a avut o întrevedere cu omologul său italian, Massimo Barra.

În comunicat se precizează că persoanele care acceptă să fie înregistrate, "în manieră confidenţială", intră în baza de date a Crucii Roşii Italiene şi pot beneficia, ulterior, de carnete de sănătate şi de sprijin medical.

În baza unui acord de colaborare între cele două organizaţii, preşedinţii au decis ca, începând de la mijlocul lunii august, un grup de voluntari români să participe la recensământul populaţiei nomade ce locuieşte în taberele de la Roma, "pentru a veghea la buna desfăşurare a procesului".

Crucea Roşie Italiană a mai anunţat-o pe şefa CRR, cu aceeaşi ocazie, că a instalat puncte de prim ajutor în taberele de nomazi de la Roma, pentru a veni în sprijinul celor ce nu beneficiază de servicii medicale de vreme îndelungată.

Potrivit aceluiaşi document, în taberele de la Milano şi Napoli, recensământul este coordonat de forţele Ministerului de Interne Italian, iar înregistrarea datelor populaţiei nomade "presupune şi acţiunea de amprentare", motiv pentru care preşedintele CRR a solicitat omologului italian ca activitatea Crucii Roşii Italiene să fie extinsă şi în taberele din aceste două oraşe.

"Din dorinţa de a fi alături de toate persoanele vulnerabile, în funcţie de răspunsul pe care îl va primi de la autorităţile italiene, preşedintele Massimo Barra a fost de acord cu propunerea de a asigura respectarea spiritului umanitar şi în celelalte două regiuni", se precizează în documentul citat.

Pe de altă parte, Mihaela Geoană a informat conducerea Crucii Roşii Italiene şi despre situaţia de urgenţă cauzată de inundaţiile din cele şase judeţe din nordul României, cerând italienilor sprijin material sau financiar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crucea Roşie trimite voluntari la recensământul nomazilor din Italia.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crucea Roşie trimite voluntari la recensământul nomazilor din Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei