Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri sanitar-veterinare pentru prevenirea unor epidemii

Ministrul Internelor Cristian David a cerut, aseară, autorităţilor sanitar-veterinare să ia măsuri pentru prevenirea unor epidemii după retragerea apelor din zonele inundate, precum şi pentru decontaminarea apei potabile.

La şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc aseară, la Rădăuţi, a fost prezentat stadiul distribuirii ajutoarelor, în special în localităţile Straja şi Putna, din judeţul Suceava. Ministrul Internelor a solicitat autorităţilor locale să urgenteze acţiunile de distribuire, astfel încât ajutoarele să ajungă la populaţie în cel mai scurt timp posibil, se arată într-un comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

De asemenea, ministrul Cristian David a cerut autorităţilor locale să acorde o atenţie sporită în privinţa spaţiile de cazare temporară puse la dispoziţia persoanelor afectate de inundaţii.

Ca urmare a solicitărilor primarilor, în prezent forţele de intervenţie ale MIRA - reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, jandarmi şi poliţişti - acţionează pentru evacuarea apei în 16 puncte de lucru.

Cinci porţiuni de drum naţional din judeţul Suceava (4,25 kilometri) sunt afectate de inundaţii, însă localităţilor prin care trec acestea nu sunt izolate.

De asemenea, în cadrul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a fost raportată întreruperea totală sau parţială a 10 linii electrice.

Ministrul Cristian David urma să se deplaseze, noaptea trecută, la Paşcani pentru a verifica modul de acţiune al forţelor de intervenţie.

Autorităţile se temeau că o a doua viitură pe râul Siret ar fi putut lovi municipiul Paşcani în cursul nopţii de duminică, după ce prima viitură a trecut fără a produce pagube, digul ridicat din saci cu nisip făcând faţă apelor.

"O nouă viitură este aşteptată în această seară (n.r. - aseară) pe Siret în dreptul Paşcaniului. Problema cea mare este dacă digul ridicat acolo se sparge, pentru că într-o astfel de situaţie pagubele ar fi importante", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Adăscăliţei.

După ce localnicii din Lunca Paşcani au fost evacuaţi, în cursul după-amiezii de duminică, cei care locuiesc în zona Gării şi pe Esplanadă au început să ia măsuri împotriva eventualelor inundaţii.

De asemenea, există temeri că apa ar putea inunda şi Gara din Paşcani, un nod feroviar important care asigură legătura între sudul ţării şi Iaşi, respectiv Suceava.

Podul de peste râul Siret a fost închis de autorităţi, iar legătura din Iaşi şi Paşcani se face pe căi ocolitoare, întrucât DN 28A a fost închis. Astfel, circulaţia a fost deviată pe ruta DN2 Moţca - Săbăoani, DN 28 (E583) Săbăoani - Târgu Frumos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri sanitar-veterinare pentru prevenirea unor epidemii.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri sanitar-veterinare pentru prevenirea unor epidemii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei