Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explozie la o fabrică de prelucrare a lemnului din Gheorgheni

Un număr de 23 de persoane au fost rănite, sâmbătă dimineaţă, într-o explozie, urmată de un incendiu, la o fabrică de prelucrare a lemnului din municipiul Gheorgheni.

Explozia urmată de incendiu s-a produs la ora 8.15, la un uscător de rumeguş, după ce doi muncitori au deschis uşa unui siloz de rumeguş de la societatea de prelucrare a lemnului Transilvania Industry. Pompierii harghiteni au sosit la faţa locului în patru minute şi au reuşit să stingă incendiul, care s-a manifestat pe o suprafaţă de 25 - 30 de metri pătraţi, în aproximativ un sfert de oră.

Din primele cercetări a reieşit că explozia s-a produs, posibil, din cauza unei scântei în camera în care funcţiona aparatul de uscare a rumeguşului, în momentul în care doi muncitori au deschis uşa silozului unde se afla acesta. Potrivit specialiştilor, este ştiut că, în anumite condiţii de temperatură şi umiditate, rumeguşul reacţionează la fel de violent ca praful de puşcă.

Iniţial, răniţii au fost transportaţi cu maşinile patronului fabricii la spitalul din Gheorgheni. De aici, unii dintre răniţi au fost duşi cu ambulanţele la Târgu Mureş.

 

Răniţi transportaţi la Bucureşti

Zece dintre răniţii în urma exploziei de la Gheorgheni au fost aduşi, sâmbătă seară, la Bucureşti, opt dintre aceştia fiind în stare critică şi fiind intubaţi, a declarat medicul Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca şi coordonator al SMURD Bucureşti.

El a spus că şase dintre răniţi au fost aduşi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, dintre care patru intubaţi. Trei răniţi sunt la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar unul este la Spitalul "Bagdasar Arseni", a precizat Opriţa.

Cei zece răniţi au fost aduşi de la Târgu Mureş cu o aeronavă militară.

Medicul coordonator SMURD Simona Bratu a declarat că, iniţial, s-a dorit transportarea răniţilor cu elicopterul de la Gheorgheni, însă nu erau condiţii de aterizare, motiv pentru care medicii de la Sighişoara, Târgu Mureş şi Harghita s-au mobilizat şi i-au însoţit pe răniţii care aveau nevoie să fie transportaţi la Târgu Mureş pe ambulanţe.

Potrivit sursei citate, la Spitalul din Gheorgheni medicii au găsit patru victime intubate, care erau în stare mai gravă, iar ei au considerat că alţi patru mai necesitau protejare respiratorie.

 

Zece răniţi în stare gravă

Starea celor zece răniţi în explozia de la Gheorghe aduşi la Bucureşti este foarte gravă, ei având arsuri de la 18 până la 80 la sută din suprafaţa corpului, dar foarte grav este că cei mai mulţi au arsuri de căi respiratorii superioare, cinci fiind ventilaţi mecanic, a declarat ieri Raed Arafat.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, ieri, că pacientul dus la Spitalul Bagdasar-Arseni a fost operat imediat, are arsuri pe 18 la sută din suprafaţa corpului, dar a suferit şi arsuri de căi respiratorii superioare, acesta fiind ventilat mecanic.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca, cei trei pacienţi sunt în stare gravă, sunt ventilaţi mecanic, ei având arsuri de căi respiratorii superioare şi arsuri pe 50-80 la sută din suprafaţa corpului, a precizat Raed Arafat.

Din cei şase pacienţi duşi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, unu este în continuare ventilat mecanic, a mai spus subsecretarul de stat. Aceştia au suferit arsuri de la 20 la aproape 70 la sută din suprafaţa corpului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explozie la o fabrică de prelucrare a lemnului din Gheorgheni.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Explozie la o fabrică de prelucrare a lemnului din Gheorgheni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fk trimis de
(28 iul 2008, 12:29:40
de ani de zile se incalca nssm iar amenzile sunt par la ceas ptr patroni!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei