Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2008 - Anul XIII, nr. 109 (3790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examinări gratuite ale aluniţelor suspecte pentru depistarea cancerelor cutanate

Medicii dermatologi vor efectua gratuit, până în 15 mai, examinări ale aluniţelor suspecte în vederea descoperirii cancerelor cutanate şi, totodată, vor da sfaturi cu privire la expunerea la soare şi fotoprotecţie, a anunţat, ieri, Virgil Feier, preşedintele Societăţii Române de Dermatologie.

Aceste acţiuni au loc în cadrul evenimentelor care marchează Ziua europeană pentru depistarea melanomului (EuroMelanoma Day) - 15 mai - celebrată în 16 ţări de pe continent sub egida celei mai mari asociaţii europene de dermatologie: Academia Europeană de Dermatologie şi Venerologie.

Societatea Română de Dermatologie şi Laboratoarele La Roche-Posay organizează în România, în data de 15 mai, Ziua Europeana pentru depistarea melanomului (Euro Melanoma Day). Acţiunea se află la cea de a treia ediţie în România şi are ca scop atenţionarea publicului larg asupra efectelor nocive ale expunerii necontrolate la soare şi asupra pericolului cancerului de piele.

În 15 mai, în oraşele ţării, aproape cinci sute de medici dermatologi, implicaţi în această acţiune, vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate. Totodată, pacienţii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare şi fotoprotecţie.

 

Programări telefonice.

Pentru a coordona eficient acţiunea, consultaţiile vor fi acordate numai pe bază de programare telefonică la numărul gratuit (linie verde) 0800.800.610.

Programările se pot realiza până în data de 15 mai 2008 orele 11:00, a anunţat, ieri, în conferinţa de presă organizată cu ocazia "Euro Melanoma Day", Geroge Sorin Ţiplică, director executiv Societatea Română de Dermatologie.

Melanomul are legătură directă cu expunerea la soare; el este o tumoră care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare.

Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.

Vârsta medie pentru apariţia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des întâlnit la femei decât la bărbaţi. Melanomul apare cel mai frecvent pe gambele, la femei şi pe toracele posterior, la bărbaţi.

Melanomul poate fi foarte agresiv, dar un diagnostic precoce permite vindecarea, a explicat profesorul Andreas Katsambas.

Oricine poate să dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare în cazul celor care au tegument sensibil la soare - respectiv: piele, ochi şi păr de culoare deschisă -; factori genetici: prezenţa a numeroase aluniţe (peste 100); antecedente personale sau în familie de tumori cutanate, arsuri solare grave şi repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani, obiceiul bronzării artificiale, la solar.

Potrivit medicilor, primele semne ale unei posibile boli sunt apariţia unei noi aluniţe care se modifică rapid în dimensiuni sau culoare, dar şi modificarea recentă a aspectului unei aluniţe (dimensiuni sau culoare).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examinări gratuite ale aluniţelor suspecte pentru depistarea cancerelor cutanate.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Examinări gratuite ale aluniţelor suspecte pentru depistarea cancerelor cutanate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei