Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mai 2008 - Anul XIII, nr. 108 (3789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jumătate dintre şomeri au peste 40 de ani

Aproximativ 48 la sută dintre şomerii înregistraţi în primul trimestru din 2008 au peste 40 de ani, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), care spune că a depus eforturi pentru ajutarea persoanelor care au nevoie de sprijin din cauza barierelor legate de vârstă.

Structura şomajului înclină balanţa spre cei din categoria de vârstă adultă, cei peste 40 de ani (media în primul trimestru fiind de aproximativ 48 la sută din totalul şomerilor). Media şomerilor cu vârste sub 25 de ani, înregistrată în perioada ianuarie – martie 2008, a fost de circa 15 la sută, potrivit unui comunicat al ANOFM.

"Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a depus eforturi pentru integrarea sau reintegrarea acelor persoane care au mai multă nevoie de sprijin, din cauza barierelor legate de vârstă, respectiv, persoanelor peste 45 de ani, dar şi tinerilor lipsiţi de experienţă profesională", se arată în comunicat.

Astfel, în primul trimestru al anului 2008, în evidenţele ANOFM s-au înregistrat 262.000 de persoane, care s-au adăugat la cele 367.838 aflate deja în baza de date la finele anului trecut.

Din totalul persoanelor intrate în evidenţe, 16,4 la sută au fost tineri (cu vârste sub 25 de ani), iar 31,1 de procente, persoane cu vârste peste 45 de ani.

Toate cele 262.000 de persoane care s-au adresat Serviciului Public de Ocupare în primele trei luni ale anului 2008 au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în baza de date ca fiind în căutarea unui loc de muncă, anunţă ANOFM.

În aceeaşi perioadă, 239.628 de persoane au participat la măsurile active de stimulare a ocupării, dintre acestea 130.911 fiind ocupate (gradul de ocupare a persoanelor din evidenţa ANOFM aflate în căutarea de loc de muncă a înregistrat valoarea de 55 de procente).

Numărul tinerilor activaţi în măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă, în primele trei luni ale anului curent, a fost de 42.118 (39 la sută din numărul tinerilor înregistraţi în evidenţe), iar a persoanelor peste 45 de ani, de 71.310 (34 de procente din numărul persoanelor peste 45 de ani înregistrate în evidenţe).

„Activarea în scopul ocupării pe piaţa muncii se face în mod personalizat în funcţie de caracteristicile socio-profesionale ale fiecărei persoane, pe de o parte, dar şi de opţiunile acestora, pe de altă parte, ocuparea fiind, de multe ori, rezultatul aplicării unui complex de măsuri active. Astfel, o persoană se încadrează în muncă la finalul unui traseu care presupune informare privind piaţa muncii şi locurile de muncă vacante, instruirea în tehnici de căutare a unui loc de muncă, cuprinderea într-un curs de formare profesională sau într-un curs antreprenorial, după caz”, a declarat Ionel Muscalu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jumătate dintre şomeri au peste 40 de ani.
 Vizualizări articol: 307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jumătate dintre şomeri au peste 40 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Praf in ochi trimis de
(10 mai 2008, 21:00:13
A.J.O.F.M. Suceava nu se implica cu nimic in acordarea unui sprijin persoanelor trecute in somaj peste 40 de ani. Se fac cursursuri de calificare pentru bucatar cofetar ospatar operator calculator etc care nu au nici o valoare pe piata muncii din judet. Castiga organizatorii de cursuri ,uneori tot mafioti si nu bietul om care se vede cu o diploma pe care nici un angajator din judet nu i-o recunoaste. Nu exista masuri concrete ci doar ,vorbe. Statistici poate face orisicine dar ceva concret nu. Voi de la ziar puteti arata dedesupturile afacerii cu diplome de specializare si cursuri de calificare unde se fac bani frumosi pe spinarea nenorocitului de somer. Chiar munistrul MMSSF este implicat intr-o astfel de afacere. Pentru un om de peste 40 de ani este aproape imposibil sa-ti gasesti de lucru in jud.Suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei